Lena Andreassen mener at samfu
...
Lena Andreassen mener at samfunnet bør snakke om folks frykt for muslimene som gruppe. Foto: Silje Rognsvåg
– Snakk om muslimfrykt
Del
Lena Andreassen brøt med høyreekstreme Norwegian Defence League (NDL) i april 2011 da hun hørte rykter om å bombe en moské. Hun mener at samfunnet bør snakke om folks frykt for muslimene som gruppe.

– Folk er så redd for alle muslimer, men de er ikke farlige. Til og med imamene går ut og sier at de står sammen med nordmenn mot ekstremisme, sier hun til Dagen.

Les også: Advarer mot hverdagsrasismen

Lena Andreassen viser til demonstrasjonstoget i Oslo i slutten av august, der muslimske ledere gikk i front mot islamisme.

De siste årene har Andreassen opplevd å bli hetset og truet av antiislamske grupper.

– Nylig fikk jeg en trussel fra et medlem i Stopp islamiseringen av Norge som blir anmeldt nå.

Etter at hun forlot NDL har Andreassen engasjert seg i antirasistisk arbeid og for «et fritt Palestina».

– Det opplever jeg som veldig fint. Jeg har truffet mange fine folk, mange muslimer, gjerne kvinner, som har samme agenda om å kjempe mot ekstremisme og rasisme. Folk må ikke dømme ut fra en hijab, det er et ansikt der, men jeg forstår det når du bare ser øyene bak nikaben, sier Andreassen.

Hun mener at israelvenner viser rasistiske tendenser når de «forsvarer drap på palestinske barn».

– Jeg har vært i debatter om Palestina og Israel der israelvenner svarer at barna var terrorister. Da er det på tide å gå i seg selv. De hater muslimer, og når jeg forsvarte muslimene fikk jeg tilbake at jeg var jødehater og antisemitt, sier hun.