SAMMENSVEISET: Medlemmene i Oslo Soul Children har tilbrakt mye tid sammen etter at korvenninnen Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (øverst) brått døde i vinter. Det har vært et viktig fellesskap i sorgen. Nederst dirigent Ragnhild Hiis Ånestad. Foto: Soul Children / privat

Fant håp og trøst i plateinnspillingen

For mange av kormedlemmene i Oslo Soul Children har innspillingen av den nye platen «Livsglede» vært en del av sorgprosessen etter dødsfallet til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark i vinter.

– Platen er veldig preget av det som har hendt, og den har fått en helt annen retning enn vi forespeilet oss på forhånd, sier kordirigent Ragnhild Hiis Ånestad til Dagen.

Det var i januar koret ble hardt rammet da 13 år gamle Sara Christiane Holmedahl Sandsmark omkom i den tragiske trafikk - og hesteulykken på Bjørkelangen i Akershus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innspillingen av det nye albumet var så vidt i gang da Sara gikk bort, og arbeidet med platen ble etter ulykken satt på vent. Kormedlemmer, foreldre og ledere ble naturligvis sterkt preget av den dramatiske hendelsen.

Her kan du høre et spor fra platen, « Saras sang».

* Les også: Saras minnefond bygger hus for familie på flukt

Sorgprosess

Etter hvert ble innspillingen tatt opp igjen, men flere av sangene som er på den nye platen er skrevet etter at tragedien inntraff. 4-5 av dem har helt tydelige referanser til dødsfallet i vinter.

– Mange av tekstene fokuserer på håp og himmel, sier Ånestad som opplever at venninnens bortgang nettopp har styrket medlemmene i troen på himmelen og håpet om at vi får treffe igjen de som har gått bort.

Hun tror innspillingen av platen har vært en viktig del av sorgprosessen for flere av korvenninnene til Sara. Det har vært et sted hvor alle følelser har fått rom.

– Vi har vært mye sammen etter dødsfallet, og det har vært veldig positivt for oss alle. Her har følelsene fått utløp. Vi har grått mye sammen, men også trukket fram de gode historiene og minnene vi har om Sara. Vi håper jo at sangene kan være til trøst, oppmuntring og håp for både liten og stor. For midt i sorgen har vi også vært sammen om å feire livet og hverandre, understreker Ånestad.

* Les også: Bjørkelangen-sjåfør siktet for uaktsomt drap

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stolt av koret

Kordirigenten legger ikke skjul på at hun er stolt over det sluttproduktet Soul Children-koret i Oslo nå kan presentere. Det er en innspilling som er ekte og nær

– Det er også viktig at vi med jevne mellomrom lager plate. For det er noe som er veldig gøy og utviklende for kormedlemmene å gjøre. Ikke minst er det et sentralt element når de skal henge med i lydbilde som utvikler seg hele tiden, fortsetter hun.

I sommer skal koret delta på en rekke festivaler hvor noe av materialet fra den nye platen skal presenteres. I tillegg blir det besøk på en egen Soul Children-festival i Stockholm. Der borte er Soul Children-bevegelsen helt i startgropen.

Ragnhild Hiis Anestad er produsent på platen sammen med Knut Bjørnar Asphol. Dette er den 12 platen Oslo Soul Children gir ut, og den fjerde i rekken i «Livsglede»-serien.

Oslo Soul Children

  • Oslo Soul Children er en gjeng med 80 barn og tenåringer fra hele Oslo-området som er plukket ut ved audition.
  • Koret synger originalskrevet og arrangert musikk som har elementer fra pop, rock, soul og gospel.

Les også
Bjørkelangen-sjåfør siktet for uaktsomt drap
Les også
Minnefond bygger hus for familie på flukt
Les også
Siste farvel med Sara (13)
Les også
Sara får eget minnefondSara Christiane Holmedahl SandsmarkSaras minnefond
Les også
En stemme har stilnet i koret