ÅPNER DØRENE: Initiativet til bønnemøtet kommer fra en enkeltperson, og har blitt tatt videre av Stefanusalliansen, Åpne Dører og Filadelfia som åpner dørene lørdag kveld. Rodi Said / Reuters / NTB Scanpix

Felleskristen bønn for Irak i Oslo

Lørdag kveld samles kristne fra ulike menigheter i Oslo for å be for Irak.

JesusChurch avlyser i den forbindelse sitt eget bønnemøte for å kunne delta på den felles bønnesamlingen.

Initiativet kommer fra en enkeltperson, og har blitt tatt videre av Stefanusalliansen, Åpne Dører og Filadelfia, som åpner dørene lørdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pastor Andreas Hegerthun sa i et intervju med Dagen forrige lørdag at situasjonen i Irak engasjerer dem dypt som menighet, og at de har bedt mye for de forfulgte og for de som forfølger de siste søndagene.

* Bønnemøtet holdes i Filadelfia Oslo, St. Olavs gate 24, fra klokken 19 lørdag kveld.

Hva gjør vi?

Informasjonsleder Thea Haavet i Stefanusalliansen aner ikke hvor mange de kan vente til bønnemøtet, men sier at folk har kontaktet henne og sagt at de vil bidra.

En av dem er Stephan Christiansen i JesusChurch. Menigheten avlyser sitt eget bønnemøte for å kunne delta på det felleskristne arrangementet.

– Vi har en periode med bønn og lovsangskvelder i Markuskirken hver kveld, og har spurt oss: Hva gjør vi i forhold til Irak? Da Stefanusalliansen og Åpne Dører inviterte til bønnemøte, var det egentlig bare en ting å gjøre: å legge bort egne planer.

På bønnemøtet lørdag kveld i Fialdelfia i Oslo blir det først og fremst mye bønn og lovsang, samt informasjon fra lokale partnere i Erbil.

Les også
Taushet gjør oss medskyldige i forbrytelsene
Les også
Stå sammen med våre brødre og søstre i Syria og Irak
Les også
Åpner kirkedøren i Irak med hjelp fra NorgeKurdzman Church