NY STILLING: Kai Johansen er ansatt i en ny stilling i Troens Bevis fra årsskiftet.

Kai Johansen ansatt i Troens Bevis

Den tidligere pastoren Kai Johansen i Sørlandskirken er ansatt i en ny stilling i Troens Bevis.

– Det er en stor glede at Kai begynner hos oss, og han vil være med å styrke vårt forkynnerteam, sier Rune Edvardsen, daglig leder iTroens Bevis, til Dagen på telefon fra Rwanda.

Han legger ikke skjul på at det var stor glede i staben i Sarons Dal da det ble kjent at Kai Johansen skulle begynne hos dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Slutter i Sørlandskirken

Johansen meldte i midten av september sinavgang som pastor i Sørlandskirken, etter å ha vært sykmeldt siden i sommer.

Menigheten i Arendal ble etablert i 1989 av Kjell Haltorp. I 2002 tok Kai Johansen over som pastor sammen med sin kone Stina. Han endret da navn fra Sørlandet bibel- og misjonssenter til Sørlandskirken. Johansen hadde da vært med i menigheten i ti år.

«Gode relasjoner»

Rune Edvardsen ser fram til at Kai Johansen begynner i sin nye stilling ved kommende årsskifte.

– Vi har samarbeidet med ham og Sørlandskirken i mange år. Han har tidligere vært med meg på mange reiser både i inn- og utland, og vi har gode relasjoner, sier Edvardsen.

Økonomisk krisetid

Troens Bevis har tidligere i høst meldt omøkonomiske krisetider. Når regnskapstallene for september begynner å komme på plass, ser det ut til fortsatt å mangle nærmere fire millioner kroner i forhold til budsjettet.

– Hvordan er det mulig i en slik økonomisk situasjon å ansette nye medarbeidere, Edvardsen?

– Kai skal blant annet ha kontakt med våre partnere og givere, for på den måten å være med å rette opp vår økonomi. Vi kan ikke stoppe virksomheten selv om det går med underskudd, men vi vil heller være på offensiven, og prøve å få flere med oss på laget, svarer han.

– Hva vil du ellers si om den økonomiske situasjonen som Troens Bevis befinner seg i?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har sendt ut melding til våre støttespillere rundt i landet om situasjonen, og vi ønsker å gå sammen med dem ut på feltene, for Guds ærende har hast, sier Rune Edvardsen.

Lang misjonsreise

Selv er Rune Edvardsen for tiden ute på en lang misjonsreise. Han har vært rundt på flere øyer i Øst-Afrika, blant annet Zanzibar, der det er mange muslimer. Nå er han på vei til Kongo.

Evangelisten fra Kvinesdal drar også til Asia, blant annet til Thailand. Han regner med å være hjemme igjen i Sarons Dal i Kvinesdal 17. november.