De tre jødiske tenåringene som ble bortført på Vestbredden torsdag 12. juni - og senere funnet drept. Ejal Jifrach (19), Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16). Foto: AFP / NTB Scanpix

Hamas-topp innrømmer bortføring av israelske tenåringer

En tjenestemann i Hamas sier at medlemmer av islamistbevegelsens væpnede fløy var innblandet i bortføringen av tre israelske tenåringer på Vestbredden i juni, noe Israel hele tiden har hevdet.

De tre tenåringene ble senere funnet drept. Hendelsen innledet en ny voldsspiral mellom Israel og Hamas, som har kontroll på den palestinske Gazastripen.

Til nå har tjenestemenn i Hamas enten nektet å kommentere om gruppen var innblandet, eller de har benektet all innblanding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var mye spekulasjon omkring denne operasjonen, noen sa det var en sammensvergelse, sa Saleh al-Arouri da han onsdag deltok på et møte i en organisasjon for lærde muslimer.

Han kalte bortføringen av de tre israelske tenåringene en heltemodig handling.

– Folkeviljen ble utført på vår okkuperte jord, og det kulminerte i den heroiske operasjonen der Qassam-brigadene tok til fange tre bosettere i Hebron, sa al-Arouri ifølge et lydopptak som er publisert på nettet av møtearrangørene.

De tre israelske tenåringene bodde alle i en bosetting på den israelskokkuperte Vestbredden. De var ute og haiket da de forsvant.

Les også: Palestiner pågrepet for drap på israelske tenåringer

Les også
Norske Linda (21) har løpt til bomberommet 50 ganger i sommerAshdod
Les også
Hamas´ terrorhåndbok beviser bruk av sivile
Les også
Palestiner pågrepet for drap på israelske tenåringer