Politiet har sperret av flere steder i Vetlanda i Sverige etter at en mann angrep flere personer. Gjerningsmannen ble skutt av politiet, og tilstanden er ikke kjent. Foto: Mikael Fritzon/TT / NTB

Gjerningsmannen i Vetlanda gikk til angrep på fem steder

Angrepet der åtte personer ble skadd i Vetlanda i Sverige, etterforskes som et mulig terrorangrep, opplyser svensk politi.

Politiet rykket ut til Vetlanda i Sør-Sverige onsdag ettermiddag etter at flere innringere meldte om at flere personer hadde blitt angrepet med øks.

Gjerningsmannen, som skal være i 20-årene, ble skutt av politiet, og han er brakt til sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ingen har mistet livet i hendelsen, sier politiets talsperson Thomas Agnevik tilSveriges Radio. Han legger imidlertid til at det dreier seg om alvorlige personskader.

Endret vurdering

Politiet avviste først det var mistanke om at et terrormotiv kunne ligge bak, og det ble startet etterforskning av drapsforsøk. Men de opplyste senere onsdag kveld på sine nettsider at de anser saken som et mulig terrorlovbrudd.

– Det er detaljer i etterforskningen som får oss til å undersøke eventuelle terrormotiver, sier Jonas Lindell, sjef for politiet i Höglandet, på en pressekonferanse onsdag kveld.

Fem åsteder

Mannen ble pågrepet nær en skole, men på pressekonferansen sier Lindell at de avventer etterforskning før de kan si noe mer om det.

Til sammen er det sperret av fem åsteder i Vetlanda, ifølgeAftonbladet.

Gjerningsmannen bor ifølge politiet i området, og politiet er kjent med ham fra tidligere. På pressekonferansen onsdag kveld svarte ikke politiet på spørsmål om nasjonalitet, verken når det gjaldt gjerningsmannen eller ofrene.

Ukjent skadeomfang

Totalt åtte personer ble skadd av angriperen.

– De åtte er skadd på ulike måter, noen lettere, og noen alvorligere, sier politiets talsperson Angelica Israelsson Silfver. Gjerningsmannens tilstand er ikke kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I forbindelse med pågripelsen har politiet skutt med et tjenestevåpen, sier Silfver.

Fordømmer angrepet

Innenriksminister Mikael Damberg er orientert om hendelsen.

– Mine tanker går til de rammede og deres pårørende, sier han i en uttalelse, og føyer til at det så langt er uklart hva som har hendt og hva motivet har vært.

– Jeg fordømmer denne grusomme handlingen. Vi møter disse avskyelige handlingene med samfunnets samlende kraft, skriver han i en skriftlig uttalelse, ifølgeOmni.

Vil ikke si noe om våpen

Sveriges Radio skriver at det dreier seg om en knivangrep, men ifølgeSVT vil ikke politiet opplyse hva slags våpen gjerningsmannen brukte.

– Det har vært en del vitner, og vi vil ikke påvirke vitnene med tanke på hva de kan ha sett og ikke sett. Vi må vente og se, sier Silfver til SVT.

Politiet tror heller ikke det dreier seg om flere gjerningsmenn enn én.