Bortførte elever løslatt i Nigeria
Kidnappere har løslatt 42 personer som ble bortført fra en internatskole i Nigeria for halvannen uke siden, ifølge myndighetene i landet.
Tomme pulter på internatskolen i Kagara etter kidnappingen for halvannen uke siden. Foto: AP / NTB
Tomme pulter på internatskolen
...
Tomme pulter på internatskolen i Kagara etter kidnappingen for halvannen uke siden. Foto: AP / NTB
Del

– Vi har mottatt dem, sa en pressetalsperson for guvernøren i delstaten Niger lørdag.

Det er 27 elever blant dem som nå er kommet til rette. Elevene, flere lærere og personer i familie med lærerne ble bortført fra en internatskole i byen Kagara.

De første meldingene tydet på at flere hundre gutter var kidnappet fra skolen. Senere opplyste myndighetene at det var snakk om til sammen 42 personer.

Én ble drept

Gjerningsmennene skal ha vært iført militæruniformer da de tok seg inn på skolen. Flere av elevene ble bundet, og én ble skutt og drept. Guttene på internatskolen var i ungdomsskole- eller videregåendealder, ifølge BBC.

Kriminelle grupper i Nigeria har gjentatte ganger kidnappet barn og mindreårige for å få løsepenger. Fredag ble rundt 300 jenter bortført fra en internatskole i delstaten Zamfara, nordvest i Nigeria.

Både politi og soldater er satt inn i letingen etter dem, så langt uten resultat.

Boko Haram

I utgangspunktet er de fleste kriminelle gruppene ute etter profitt. Men myndighetene mener noen av dem kan være infiltrert av ytterliggående islamister.

Den ekstreme islamistgruppa Boko Haram har tatt på seg ansvaret for noen av bortføringene som har fått mest internasjonal oppmerksomhet.

Blant disse var bortføringen av over 270 jenter fra en skole i Chibok i 2014. Mange av disse har siden klart å unnslippe, men fortsatt er rundt hundre av Chibok-jentene savnet.

nigeria-løslatt,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,afrika,nigeria,boko haram,kagara,chibok