En konservativ britisk politiker mener presidenten bør bures inne og sendes til Guantanamo. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Britisk politiker foreslår å sende Trump til Guantanamo

En konservativ britisk politiker bruker Trumps ord mot ham og mener presidenten bør bures inne og sendes til Guantanamo – enten det er golfbane der eller ei.

– Jeg tror Donald Trump hadde et slagord om dette for noen år siden. Etter gårsdagen, bør det runge fra den amerikanske nasjonen: Bur ham inne! Bur ham inne!, skriver parlamentariker Simon Hoare påTwitter. Det spiller på Trumps slogan under valgkampen for fire år siden om å kaste Hillary Clinton i fengsel.

– Han har oppfordret til opprør. Jeg er ikke sikker på om de har golfbane på Guantanamo, men det er dit han bør sendes, fortsetter Hoare, som representerer det konservative partiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hans partifelle og utenriksminister Dominic Raab roser Kongressen i USA for å ha trådt sammen etter onsdagens opptøyer for å fullføre den formelle godkjennelsen av valgresultatet.

– Det sender et viktig budskap om at det amerikanske folkets demokratiske vilje ikke kan kullkastes av handlingene til en voldelig minoritet, skriver Raab påTwitter.

I London reagerer også Trumps egen ambassadør på det som har skjedd i hjemlandet.

– I likhet med dere ble jeg dypt bekymret og trist mens jeg fulgte skrekkscenene. De som deltok og utførte kriminelle handlinger, bør straffeforfølges,tvitrer Woody Johnson.