Helseminister Bent Høie under pressekonferanse mandag morgen om flytrafikk fra Storbritannia.

Studentorganisasjon melder at få studenter er koronafast i Storbritannia

I dag gikk regjeringen til det drastiske grepet å stanse alle direkteflygninger fra Storbritannia til Norge.

I dag vedtok regjeringen å stenge alle direkteflygninger fra Storbritannia for å hindre spredningen av en mutert versjon av koronaviruset. Helseminister Bent Høie (H) opplyste i dag på en pressekonferanse om at forbudet gjelder først i to døgn med forbehold om utsettelse etter nærmere vurdering.

– Vi må sikre at virusvarianten som er påvist i Storbritannia, i minst mulig grad sprer seg til Norge. Dette er i tråd med råd vi har fått fra Helsedirektoratet, sier helseministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den nye virusvarianten fra Storbritannia bekymrer helsemyndighetene. Nå følger de etter våre naboland, slik flere har krevd, men bare for to døgn foreløpig. Målet er ifølge Høie å få bedre oversikt over situasjonen med det muterte viruset og gjennomføre nødvendige tiltak.

Det er anslått at den nye virusvarianten kan være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige virusvarianten. Viruset ser ikke ut til å gi mer alvorlig sykdom.

– De fleste har reist hjem

ANSA-president Morgan Alangeh

– Vi erfarer at de aller fleste har reist hjem fra Storbritannia, sier Alangeh til Dagen.

Han opplyser om at ANSA ikke har fått noen henvendelser fra norske studenter som prøver å komme seg hjem.

– Vi vet at det er noen få som er igjen. Om noen av dem som er igjen trenger hjelp med informasjon, så er det bare å ta kontakt med ANSA. Det er ofte lokallagene som hjelper, og de er en veldig viktig del av organisasjonen.

Beredskapsgruppen til ANSA har løpende informasjon om nye tiltak. De har delt regjeringens oppfordringer om at studenter som reiser hjem skal overholde karanteneregler og bør teste seg.

Digital stand-up

ANSA tilbyr gratis psykologtjeneste til alle medlemmene og den vil også være åpen i julen. I tillegg har de digitale underholdningsarrangementer gjennom romjulen, blant annet lynsjakk og stand-up.

– Vi visste at det var en kanskje var en sjanse for at grensene ble stengt og da ønsker vi at det skulle noe gjennom romjulen for de som ble igjen . Vi har lagde dette opplegget i tilfelle grensene ble stengt, eller for om noen ønsket å være igjen i utlandet, sier Alangeh.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De startet å planlegge for juleferien allerede i oktober og var da i kontakt med både Folkehelseinstituttet og kunnskapsdepartementet.