Pågangen er stor ved teststasjonen for korona i Lyngdal søndag kveld, etter et større smitteutbrudd ved en rumensk menighet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Smittetallene stiger i Lyngdal – flere skoleklasser i karantene

Elleve skoleklasser ved fem ulike skoler settes i karantene som følge av smitteutbruddet i Lyngdal. Kommunen er i gang med å kartlegge smitteomfanget.

Drøyt 50 personer er nå bekreftet smittet med koronaviruset i Lyngdal kommune, opplyser ordfører Jan Kristensen (H) til NTB søndag kveld.

– Det er mange som er engstelige, sier ordføreren, som understreker at det er satt i gang storstilt testing for å få klarhet i omfanget av smitten, sier Kristensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter et krisemøte søndag ble det besluttet at skoleklasser ved Årnes skole, Å barneskole, Kvås skole, Lyngdal ungdomsskole og Lyngdal kristne grunnskole settes i karantene, melder kommunen på sine nettsider.

Kan videreføre tiltak

Søndag kveld blir det nye krisemøter og ekstraordinært formannskapsmøte der det skal ta stilling til om tiltakene som ble innført i helga, videreføres utover mandag 16. november, sier ordføreren til NTB.

Tiltakene involverer forbud mot kultur- og idrettsarrangement og menighetssamlinger. Det kan også innføres restriksjoner for spise- og utesteder.

Kommunens innbyggere oppfordres også om å holde seg hjemme så mye som mulig. Besøkende på omsorgsboliger og institusjoner bes om å bruke munnbind.

Ute av kontroll

172 av kommunens innbyggere er satt i karantene, og kommunen understreker at situasjonen er uoversiktlig.

– Det er ikke lenger kontroll på smittesituasjonen i Lyngdal kommune, skriver kommunen på sine nettsider.

Smitteutbruddet i Lyngdal knyttes spesielt til fem religiøse møter i en rumensk menighet. Søndag fikk tre nye personer fra miljøet påvist korona.

– Det vil si at det i øyeblikket er 29 personer fra dette etniske miljøet som nå har fått påvist smitte, skriver kommunen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Solberg vil ha slutt på smittehets mot innvandrere
Les også
Krisemøter i Lyngdal etter smitteutbrudd i menighet