Maks 50 personer på gudstjenester i kirker med benker
Kirker og gudshus med benker og ikke fastmonterte seter kan maksimalt ha 50 personer på gudstjenester med de skjerpede koronakravene.
Lovisenberg kirke ligger i Oslo. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB
Lovisenberg kirke ligger i Osl
...
Lovisenberg kirke ligger i Oslo. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB
Del

Den norske kirke etterlyste torsdag en definisjon på hva regjeringen mente med begrepet «fastmonterte seter» da det ble innført et skille på arrangementer på 50 eller 200 personer. Spørsmålet var om kirkebenker var å anse som «fastmontert sete», skriver Vårt Land .

I et svar torsdag kveld svarer imidlertid regjeringen at kirkebenker eller sammenkoblede/ frittstående stolrekker ikke er å anse som fastmonterte, selv om de fastmontert i gulvet.

– Det betyr at i lokaler hvor det er benker, for eksempel kirker og idrettshaller, vil det kunne være maksimalt 50 personer og det må være minst 1 meter avstand mellom personene i setene i alle retninger, står det i redegjørelsen fra regjeringen.

Den norske kirke har avventet å sende ut en oppdatert smitteveileder til det var klart hva som er definisjonen på fastmonterte seter.

korona-trossamfunn-seter,innenriks,nyheter,Medisin og helse,sykdom,norge,Riksnyheter,gudstjeneste,korona,koronaviruset,den norske kirke