Etiopia erklærer unntakstilstand etter angrep på militærleir
Etiopias statsminister Abiy Ahmed erklærer unntakstilstand i seks måneder framover etter angrep mot en militærleir i den urolige Tigray-regionen.
Etiopias statsminister Abiy Ahmed innfører unntakstilstand i landet de neste seks månedene etter et angrep mot en militærleir. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Etiopias statsminister Abiy Ah
...
Etiopias statsminister Abiy Ahmed innfører unntakstilstand i landet de neste seks månedene etter et angrep mot en militærleir. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Del

Han sier også at det vil komme en militær reaksjon mot de lokale myndighetene i Tigray-regionen, hvor en militærleir ble angrepet i løpet av natten, ifølge Abiy.

– Folkefronten for frigjøring av Tigray (TPLF) har angrepet en militærleir i regionen og forsøkt å stjele militært materiell, skriver Abiy i et innlegg på sosiale medier.

– Den siste grensen er krysset. Makt blir nå brukt som en siste utvei for å redde innbyggerne og dette landet, legger fredsprisvinneren fra 2019 til.

Det er ikke kommer detaljer om det påståtte angrepet i Tigray. Det er heller ikke klart hvilke oppdrag de føderale militærstyrkene har fått, men analytikere og diplomater har advart om at stillingskrigen mellom de føderale styrkene og TPLF kan føre til voldsbruk.

En tre år lang protestbølge førte i 2018 landets statsminister Abiy Ahmed til makten. Da hadde TPLF dominerte politikken i Etiopia i nærmere tre tiår.

Landet er i tillegg preget av voldelige etniske konflikter, og tross omfattende demokratiske reformer, har rapportene om overgrep mot menneskerettigheter fortsatt under Abiys styre.

Etiopia-angrep-respons,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,afrika,etiopia,abiy ahmed,tigray,tplf