Biskop Bernt Eidsvig fordømmer knivangrepet i Nice, men maner samtidig til varsomhet og gjensidig respekt mellom folk. Foto: Ole Martin Wold, NTB

Biskop Eidsvig om terrorangrepet: – Ikke legg skylden på muslimer generelt

Mennesker må vise respekt for hverandres tro, mener biskop Bernt Eidsvig, som oppfordrer til bønn for ofrene og pårørende i angrepet i Nice.

– For å kunne leve godt sammen, må vi respektere hverandre, andres liv og tro og vårt demokrati. Det gjelder i Frankrike som i Norge, sier biskopen i en epost til NTB.

Han kaller angrepet der tre personer ble drept i og ved en kirke i Nice torsdag, forkastelig. Én av de drepte fikk halsen skåret over, og seks ble skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eidsvig ber nå folk være varsomme med å legge skylden for angrepet på muslimer generelt.

– Deres gode navn og rykte blir ødelagt av andre – og gjør dem selv mer utsatt, understreker han.

– Bestialsk handling

Også andre religiøse ledere i Norge fordømmer angrepet.

– En slik bestialsk handling er vanskelig å forstå for ethvert menneske, og jeg er helt lamslått etter å ha lest det som kommer fram, sier leder i Muslimsk Dialognettverk Senaid Kobilica til Vårt Land.

– Kirker, moskeer, synagoger og templer skal være trygge steder. Mine tanker og bønnene går til de drepte og deres pårørende, legger han til.

– Reagerer med forferdelse

Generalsekretær Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd reagerer også sterkt på angrepet.

– Jeg reagerer med forferdelse på nyheten om de bestialske drapene i Notre Dame-katedralen i Nice, og det er selvsagt noe vi fordømmer på det sterkeste, sier han til Dagen.

– Våre tanker går til ofrenes familier, til de sårede og til menigheten i Nice. Å angripe mennesker inne i gudshus er helt avskyelig. Det viktig at vi alle står sammen mot vold og hat, sier Hermansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nice: To drept med kniv i kirke – gjerningsmann skal ha ropt «Allahu akbar»
Les også
Vitner: Kvinne fikk halsen skåret over inne i kirken
Les også
Kirkeklokker ringer over hele Frankrike klokka 15.00