Avlyser generalforsamling
Først ble den utsatt. Nå er det bestemt at misjonens neste generalforsamling skal kanselleres.
Generalsekretær Helge S. Gaard mener det var riktig å avlyse generalforsamlingen. Foto: NMS
Generalsekretær Helge S. Gaard
...
Generalsekretær Helge S. Gaard mener det var riktig å avlyse generalforsamlingen. Foto: NMS
Del

Det Norske Misjonsselskap (NMS) skulle hatt generalforsamling sommeren 2020. På grunn av koronaen ble den først utsatt til neste år. Nå er hele storsamlingen avlyst. Neste generalforsamling blir først i 2023.

– Usikkerheten knyttet til koronasituasjonen og behovet for å gjennomføre et skikkelig planleggingsarbeid førte til at landsstyret har tatt denne beslutningen, sier Helge S. Gaard, generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS) i en pressemelding.

Opprinnelig var generalforsamlingen planlagt i Ålesund i juli. Men etter at koronapandemien førte til en omfattende nedstengning av Norge, valgte NMS å utsette arrangementet til 2021. Men siden signalene for 2021 er så usikre, valgte landsstyret på sitt siste møte å avlyse den fysiske samlingen. Neste generalforsamling i Norges eldste misjonsorganisasjon blir dermed i Stjørdal i 2023.

Tross problemene med å avvikle fysisk generalforsamling ble det i september hodt et digitalt valg med 300 delegater. Slik ble det valgt nytt landsstyre og leder. Bjørg Tysdal Moe er tidenes første NMS-leder som er valgt på et digitalt valg.

Omstilling

– Selv om NMS er en gammel organisasjon som på folkemunne gjerne kalles for «gamlemisjonen», har vi vist at vi er i stand til å tilpasse oss endrede forhold. Selv om vi selvsagt skulle hatt flere som meldte seg på som delegater til det digitale valget, synes jeg det er sterkt at mer enn 300 delegater ble med, sier Gaard i pressemeldingen.

Landsstyrets vedtak om å avlyse den fysiske generalforsamlingen er endelig, men det er åpnet for at det kan blir avviklet regionale samlinger i siste halvdel av september neste år. Det er et ønske at disse samlingene også skal gjennomføre noe saksbehandling, heter det i presssmeldingen.

nms,misjon,misjonsselskapet,det norske misjonsselskap,helge gaard,helge s gaard,bjørg tysdal moe,helge sylfest gaard