Alternativ Jul avlyses på grunn av koronasituasjonen
Den frivillige organisasjonen Alternativ Jul, som i over 50 år har arrangert julefeiring for dem som har falt utenfor samfunnet, avlyser årets julefeiring.
Henning Holstad til stede på Alternativ Jul i Folkets Hus i Oslo julen 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Henning Holstad til stede på A
...
Henning Holstad til stede på Alternativ Jul i Folkets Hus i Oslo julen 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Del

Julefeiringen i Oslo har vært åpen for alle og pågått fra julaften til 2. juledag. Den har vært til særlig for Oslos rus- og gatemiljø, og hadde i fjor over 2.500 gjester og 950 frivillige.

Årets julefeiring blir imidlertid avlyst allerede nå, varsler organisasjonen i en pressemelding.

– Arrangementet ville med sin størrelse og form kommet langt utenfor de regler som gjelder for antall personer til stede på et innendørs arrangement, og det ville dessuten ikke være mulig å overholde enmetersregelen, skriver organisasjonen.

Leder Henning Holstad opplyser at han og en liten gruppe frivillige i stedet vil oppholde seg utenfor Oslo Kongressenter på julaften, for å snakke med dem som måtte dukke opp uten å vite at arrangementet er avlyst.

– Vi vil servere julegløgg, ønske god jul tross avlysningen og informere om at Alternativ Jul har tro på at vi er tilbake for fullt julen 2021, sier Holstad.

alternativ-jul-avlyst,innenriks,nyheter,Medisin og helse,høytider,norge,oslo,alternativ jul,korona,koronaviruset,jul,julefeiring,henning holstad