Bergen strammer inn på koronatiltakene
Bergen skjerper tiltakene for å slå ned koronasmitten. Private samlinger på mer enn ti personer og offentlige arrangementer med mer enn 50 deltakere forbys.
Bergen stramme nå inn og innfører en rekke nye tiltak for å begrense koronasmitten i byen. Bildet viser byrådsleder Roger Valhammer(Ap). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen stramme nå inn og innfø
...
Bergen stramme nå inn og innfører en rekke nye tiltak for å begrense koronasmitten i byen. Bildet viser byrådsleder Roger Valhammer(Ap). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Del

– Vi er nå i en situasjon der vi er nødt til å begrense smittespredningen. Vi er nødt til å slå ned dette utbruddet. Og vi mener at hvis vi lykkes med det nå i en tidagersperiode, så kan vi unngå sterkere tiltak senere, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) da de nye smitteverntiltakene ble presentert tirsdag kveld.

Tiltakene skal i første omgang gjelde i ti dager til 18. september.

Bakteppet er smitteoppblomstringen i studentmiljøet i byen. Smittetallene har økt kraftig de siste to ukene, og bare siden mandag er det registrert 42 nye tilfeller.

De nye smitteverntiltakene er som følger:

* Private samlinger reduseres fra dagens makstall på tjue til ti. Det vil si at det blir forbudt å bli mer enn ti personer på private samlinger.

* Offentlige arrangementer kan maksimalt ha 50 deltakere, ned fra 200 i dag.

* Restauranter og barer må føre liste over besøkende.

* Besøksrestriksjoner på sykehjem og helseinstitusjoner gjeninnføres.

* Studenter får utsatt praksisplass i kommunale tjenester.

Det innføres også en anbefaling om munnbind på kollektivtransport, og alle i kommunen som kan ha hjemmekontor, skal ha det.

samlinger-ti-50,innenriks,nyheter,Medisin og helse,sykdom,vestland,bergen,norge,roger valhammer