President Donald Trump kalte fredag Navalnyj-saken grusom og sa at han setter lit til Tysklands vurdering om at den russiske opposisjonspolitikeren ble forgiftet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Trump stiller seg bak Tysklands påstand om at Navalnyj ble forgiftet

USAs president Donald Trump sier at han stiller seg bak Tysklands vurdering om at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj skal ha blitt forgiftet.

Trump sier at han ikke har sett direkte bevis selv på at russiske myndigheter skal ha vært involvert i den antatte forgiftningen av Navalnyj, men at han ikke har grunnlag for å tvile på den tyske vurderingen.

Tyske myndigheter har opplyst at prøver viser at Navalnyj ble forgiftet med nervegiften novitsjok.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Basert på det som Tyskland sier, ser det ut til å være slik. Jeg kommer til å bli svært sint hvis det stemmer, sa Trump på en pressekonferanse i Det hvite hus fredag.

Trump sier den antatte forgiftningen av Navalnyj er grusom.

Navalnyj ligger i koma på et sykehus i Berlin etter at han ble plutselig syk på et fly i Sibir 20. august.

Trump sa fredag at han regner med å motta snarlig dokumentasjon om saken og at USA på grunnlag av det vil ta en beslutning om veien videre. Trump sa at han forstår ønsket om å iverksette grep mot Russland, men understreket også at han har et godt forhold til president Vladimir Putin.

Den russiske stat har avvist anklager om å være involvert i saken.