Støre beklager katteuttalelser til Grande
Abid Raja (V) er en av flere som har tolket et utsagn fra Ap-leder Jonas Gahr Støre mot Venstre-leder Trine Skei Grande som ufint. Støre beklager uttalelsen.
Trine Skei Grande (V) under kveldens partilederdebatt i Arendal. Her sammen med statsminister Erna Solberg (H). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Trine Skei Grande (V) under kv
...
Trine Skei Grande (V) under kveldens partilederdebatt i Arendal. Her sammen med statsminister Erna Solberg (H). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del

I en diskusjon om skattepakken til oljenæringen ble det ordveksling mellom Ap-leder Jonas Gahr Støre og Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Du var hjemme, jeg satt i Stortinget. Hør nå, sa Støre under partilederdebatten i Arendal torsdag kveld.

Grande har selv sagt at hun er i risikogruppa for å få alvorlig sykdom av koronaviruset. Helsetilstanden førte henne rett i selvpålagt hjemmekarantene.

Beklager

– Jeg satt i alle fall og oppfordret deg hjemmefra da, hvis du leste avisene de dagene, så var det ganske klart, sa Grande.

– Du får invitere meg hjem til deg og kattene, så får vi snakke om det, sa Støre.

– Jeg har kaffen klar, jeg, svarte Grande, som ikke så ut til å ta det som en fornærmelse.

Men på Twitter raste debatten over det som mange tolker som en ufin kommentar rettet mot Grande.

Etter debatten var Støre raskt ut og beklaget uttalelsen.

– Jeg burde ikke spøkt med at Trine Skei Grande var hjemme under koronakrisen, skriver partilederen på Twitter .

– Hun er i risikogruppen, og kommentaren min ble helt feil. Beklager, Trine, skriver Støre.

Raja reagerte

Kulturminister Abid Raja (V) var blant dem som reagerte på uttalelsen i kveldens partilederdebatt.

– Fra han som ønsker å bli statsminister i Norge, så hørtes dette dels nedlatende og litt latterliggjørende ut. Ja, litt mobbete. Vi må være bedre forbilder enn dette, skriver Raja på Twitter .

Miljøminister Sveinung Rotevatn (V) retweetet en melding fra sin egen statssekretær Mathias Fischer (V) som peker på at Grande har måttet være hjemme på grunn av sykdomsbildet hennes.

– Hva i all verden, skriver Fischer.

Grande har astma, diabetes og en immunsviktsykdom, ifølge Aftenposten . Den 12. mars sa hun, overraskende for mange, at hun ville trekke seg som leder, som statsråd og si nei til gjenvalg til Stortinget.

Det var samme dag som regjeringen innførte de mest inngripende tiltakene i Norge i fredstid for å bremse smitteutviklingen.

debatt-katt-grande-støre-raja,innenriks,nyheter,politikk,Politiske partier,norge,Riksnyheter,trine skei grande,jonas gahr støre,erna solberg,abid raja,partilederdebatt,korona,koronaviruset