Kongens fortjenstmedalje til Haldis Reigstad
Lyrikeren Haldis Reigstad (80) er tildelt Kongens fortjenstmedalje for sitt mangeårige forfatterskap. – Jeg er takknemlig, sier hun til sambåndet.no.
hedres: Haldis Reigstad har skrevet 21 diktbøker med kristent innhold. Lørdag mottar hun Kongens fortjenstmedalje for sitt forfatterskap. Foto: Johanna Hundvin Almelid
hedres: Haldis Reigstad har sk
...
hedres: Haldis Reigstad har skrevet 21 diktbøker med kristent innhold. Lørdag mottar hun Kongens fortjenstmedalje for sitt forfatterskap. Foto: Johanna Hundvin Almelid
Del

Utdelingen av medaljen skal skje på i påsyn av 70 inviterte gjester på Nordhordland folkehøgskole kommende lørdag.

Haldis Reigstad blir gjerne omtalt som en av landets mestselgende lyrikere. Bøkene hennes har et samlet opplag på over 100.000. Da «Mandeltreet» ble utgitt i fjor, var det diktsamling nummer 21 fra den produktive forfatteren bosatt på Frekhaug nord for Bergen. De fleste av diktene hennes har et tydelig kristent budskap.

– Derfor er det veldig kjekt at Jesus skal få stråle fram også gjennom denne medaljen – hvor stor og rik Jesus er, og at det er han som har gitt meg gaven til å skrive. Det gleder meg med denne tildelingen, sier Reigstad.

– Haldis Reigstad har et hjerte som brenner for Jesus og for misjon, og det har hun hatt gjennom mange år. Et menneske som har fått betydd så mye for så mange, og som samtidig er beskjeden på egne vegne, fortjener en slik utmerkelse, sier Kenneth Hjortland, en av dem som står bak søknaden om å gi denne utmerkelsen til Haldis Reigstad.

Ifølge kongehuset.no deles Kongens fortjenstmedalje ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.

jarle kallestad,haldis reigstad,kongens fortjenstemedalje