Avis: Kanye West trekker seg fra presidentkampen

Etter en skuffende valgmåling skal den nyfrelste rapperen ha trukket seg fra høstens presidentvalgkamp, ifølge New York Magazine.

Det var VG som først omtalte saken i Norge.

På USAs nasjonaldag, 4. juli, lanserte rapperen Kanye West sitt presidentkandidatur i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

West har tidligere vist støtte til Donald Trump og hadde på seg en «Make America Great Again»-caps da han møtte Trump i Det hvite hus i 2018, men ga nå uttrykk for at han ønsker å ta over Trumps jobb.

Fra gospel til politikk

West ga ut gospelalbumet «JESUS IS KING» i fjor høst og omtaler seg selv som nyfrelst. Han sier at han ønsker å bruke rollen som artist til å spre evangeliet.

– Gud ga meg klarhet og sa at tiden var inne, sa Kanye West forrige uke om hvorfor han nå ville bli president.

Han ønsket hverken å stille for det demokratiske eller det republikanske partiet, men laget et eget parti kalt «The Birthday Party». Dermed utfordret han både Donald Trump og demokratenes kandidat, Joe Biden, i kampen om å bli USAs neste president.

Kortvarig valgkamp

Nå virker det imidlertid som valgkampen er over. Ifølge New York Magazine skal avgjørelsen ha blitt tatt etter en skuffende valgundersøkelse som viste at kun to prosent av amerikanerne kom til å stemme på ham.

Kanye West har også tidligere annonsert at han stiller som president for så å trekke seg. I 2015 lanserte han sitt kandidatur for 2020, men har siden utsatt valgkampen til 2024.

Det er fortsatt ikke klart om han tenker å stille om fire år eller om han dropper ambisjonene om å bli president.

Les også
Yeezus vil plassere Jesus i førersetetKanye Omari West
Les også
Fra gospel til politikk - Kanye West vil bli USAs neste president