Israel registrerte tirsdag rekordhøye 1.681 nye koronatilfeller i løpet av en dag. Bildet er tatt fra en protest mandag mot nedstengningen av et nabolag med ultraortodokse jøder i Jerusalem. Foto: Oded Balilty/ AP / NTB

Israel med ny dyster smitterekord

Israel sliter med sin andre smittebølge og registrerte tirsdag 1.681 nye tilfeller av koronasmittede på en dag, som er rekord i landet.

Etter å ha fått mye skryt for koronahåndteringen i begynnelsen sliter Israel nå med en ny og kraftig smittebølge. Helsemyndighetene gikk tirsdag ut og bekreftet at de hadde registrert rekordhøye 1.681 nye tilfeller det siste døgnet.

En talsperson for helsemyndighetene sier tirsdag at regjeringen prøver alt de kan for å unngå en ny nedstengning av Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En landsdekkende nedstengning er uten tvil et verktøy vi absolutt ikke ønsker å bruke, sier Hezi Levi i et intervju på israelsk radio.

Israel har registrert totalt 41.235 koronatilfeller. Landet har i øyeblikket over 21.000 aktive tilfeller, og minst 368 mennesker har dødd som følge av koronasmitte, ifølge israelske helsemyndigheter.