Ann-Magrit Austenå holdt appell under en demonstrasjon mot retur av afghanere utenfor Stortinget i 2017. Nå hun slutter etter ti år i jobben som generalsekretær i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Austenå går fra Noas til kirken

Ann-Magritt Austenå slutter som generalsekretær i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) og starter i en jobb i Den norske kirke.

59-åringen tiltrer som assisterende kirkeverge i Oslo 5. oktober.

– Alt har sin tid og for min egen del kjennes det riktig nå å gå videre, med mulighet til å prøve meg på andre typer utfordringer på et annet felt av norsk politikk og samfunnsliv, sier Austenå i en pressemelding fra organisasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun mener holdningene og debatten rundt asyl- og flyktningpolitikken har endret seg dramatisk.

– Vi opplever nå at de store politiske partiene nærmest kappes om å legge ansvaret for mennesker på flukt over på alle andre enn oss i Norge, hevder hun.

Ettersom politikken blir stadig strammere har Noas en viktig rolle for å ivareta asylsøkeres og flyktningers rettigheter viktigere, ifølge Austenå.

Noas' styreleder Kai Eide sier Austenå har gjort en utmerket jobb og at de nå starter arbeidet med å finne en ny leder for organisasjonen.