Måling: Høyre størst – KrF under sperregrensen
0,2 prosentpoeng skiller Høyre og Arbeiderpartiet på Dagbladets junimåling. KrF får en liten oppgang, men havner likevel under sperregrensen.
Statsminister Erna Solbergs parti Høyre er Norges største parti på Dagbladets meningsmåling for juni måned. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solbergs pa
...
Statsminister Erna Solbergs parti Høyre er Norges største parti på Dagbladets meningsmåling for juni måned. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del

På målingen får Høyre en oppslutning på 25,2 prosent (-0,3 prosentpoeng), mens Ap får 25,0 prosents oppslutning, noe som er en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng.

– Det er hyggelig å gå inn i sommeren med gode tall. Men det viktigste nå er å beholde kontrollen med smitten, samtidig som vi skaper flere jobber og får folk tilbake i arbeid, sier Erna Solberg (H) til avisa.

Samtidig som statsministerens parti holder seg nokså stabilt, havner begge hennes regjeringspartnerne under sperregrensa. Venstre får 3,1 prosent (-0,5) og er mindre enn KrF, som får en liten oppgang til 3,2 prosent (+0,6). Mest fram går tidligere regjeringspartner Frp med 1 prosentpoeng, til 11 prosent.

På målingen er det et solid rødgrønt flertall, men Ap-nestleder Bjørnar Skjæran erkjenner at partiet har en jobb å gjøre.

– Det er fremdeles et veldig klart flertall for regjeringsskifte. Arbeiderpartiet er ikke helt der vi ønsker å være, så vi har en jobb å gjøre fram mot valget, sier han til avisa.

Oppslutningen til de øvrige partiene er som følger (endring fra maimålingen i parentes): Sp: 13,3 (+0,3), SV: 8,2 (+0,6), MDG: 5,9 (-0,3) og Rødt: 3,0 (-0,3).

måling-db-høyre,innenriks,nyheter,politikk,meningsmålinger,norge,Riksnyheter,partimåling,høyre,bjørnar skjæran,arbeiderpartiet,erna solberg