Mannen som ble utsatt for politivold i USA var engasjert i kristent arbeid
George Floyd (46), afroamerikaneren som døde etter ha blitt utsatt for en voldelig pågripelse i byen Minneapolis, var svært dedikert i menighetsarbeid overfor vanskeligstilte.
Demonstranter holder opp tegninger av George Floyd med påskriften «rest in power» under en protest i byen Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota onsdag 27. mai. Foto: Christine T. Nguyen/Minnesota Public Radio via AP/NTB scanpix
Demonstranter holder opp tegni
...
Demonstranter holder opp tegninger av George Floyd med påskriften «rest in power» under en protest i byen Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota onsdag 27. mai. Foto: Christine T. Nguyen/Minnesota Public Radio via AP/NTB scanpix
Del

– George Floyd var en fredens person sendt fra Gud som bidro til å spre evangeliet, sier pastor Patrick PT Ngwolo i menigheten Resurrection Houston til Christianity Today.

Politimann arrestert

Afroamerikanske George Floyd (46) døde etter en brutal pågripelse mandag kveld denne uken. Hendelsen har utløst store demonstrasjoner i flere amerikanske byer etter at en video av pågripelsen ble spredt i sosiale medier.

Fredag ble også politimannen Derek Chauvin, som deltok i pågripelsen av Floyd, arrestert og siktet for forsettelig drap.

Selv om Floyds navn har blitt hyppig nevnt i amerikanske og internasjonale medier de siste dagene, har det ikke blitt skrevet like mye om hvem han var som person.

Drev med kristent arbeid

Før Floyd flyttet til Minneapolis i forbindelse med et kristent arbeidsprogram i 2014, holdt han til i området Third Ward i Houston i Texas. Der ble han kalt «Big Floyd» på grunn av høyden sin og drev med kristent arbeid overfor vanskeligstilte.

Floyd skal ha vært opptatt av å bryte voldssyklusen han så blant ungdom og var spesielt dedikert til et husfellesskap for ressurssvake afroamerikanere.

– Plattformen for å nå det nabolaget med hundrevis av mennesker ble bygget av folk som Floyd, sier pastor Ngwolo videre.

– Ville se unge legge ned våpnene

Floyd var også svært engasjert i kirkelige aktiviteter og var blant annet med på å arrangere basket-turneringer og grilling. Ifølge den kristne hip-hop-artisten Ronnie Lillard, som også gikk i menigheten Resurrection Houston, synes Floyd det var fantastisk å se mennesker bli døpt.

– Det han sa til unge menn gjenspeilet alltid at Gud trumfer gatekulturen. Jeg tror han ville se unge menn legge ned våpnene og ha Jesus istedenfor gaten, sier Lillard, som går under artistnavnet Reconcile.

george floyd,usa,rasisme,politivold,minneapolis,derek chauvin