Russlands statsminister er koronasmittet
Den russiske statsministeren Mikhail Misjustin er smittet av koronaviruset. Dermed er han blant de mer enn 100.000 russerne som har fått påvist smitten.
Statsminister Mikhail Misjustin har fått påvist koronasmitte. Arkivfoto: Dmitrij Astakhov, Sputnik / pool via AP / NTB scanpix
Statsminister Mikhail Misjusti
...
Statsminister Mikhail Misjustin har fått påvist koronasmitte. Arkivfoto: Dmitrij Astakhov, Sputnik / pool via AP / NTB scanpix
Del

Misjustin sier han har opplyst president Vladimir Putin om at han vil oppholde seg i hjemmekarantene i tiden framover.

– Jeg har nettopp fått testresultatet som viser positivt utslag, sa Misjustin i et videomøte med Putin.

Putin sa i samtalen at han håper Misjustin kan fortsette å delta i arbeidet med å meisle ut retningslinjer og tiltak for å sikre landets økonomi, som er blitt skadelidende som følge av viruspandemien.

Visestatsminister Andrej Belousov tar inntil videre over statsministerrollen, men Misjustin sier at han selv fortsatt kommer til å følge opp de viktigste sakene.

54 år gamle Misjustin tok over som statsminister i landet i januar, og var tidligere sjef for det føderale russiske skattevesenet.

Misjustin er nå blant de 106.498 bekreftede smittetilfellene i landet. Smitteøkningen fra onsdag til torsdag var på 7.099 tilfeller, den største på ett døgn til nå. 1.073 er registrert døde med koronasmitte.

– Bekjempelse av koronavirustrusselen er en virkelig test på vår menneskelighet, sa Putin i en telekonferanse med frivillige og hjelpearbeidere fra ulike regioner i landet.

Putins talsmann Dmitrij Peskov sa at landets omfattende nedstengningstiltak og regler om selvisolering har bidratt til å unngå det han kalte et katastrofalt italiensk scenario.

korona-russland-statsmin,utenriks,nyheter,politikk,sykdom,europa,russland,mikhail misjustin,korona,koronaviruset,koronavirus,andrej belousov,dmitrij peskov