– Sammen med våre partnere og ansatte skal vi levere resultater som forventes og vise oss denne tilliten verdig, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Dagfinn Høybråten om rekordbevilgningen fra Norad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kirkens nødhjelp får rekordstøtte for arbeid med utviklingsland truet av koronakrise

Kirkens nødhjelp får 1,75 milliarder kroner av Norad for arbeid for bærekraftig utvikling i Afrika og andre utviklingsland som nå trues av koronavirus.

Norad gir Kirkens Nødhjelp 350 millioner kroner i året de neste fem årene for hjelpearbeid. Avtalen ble signert torsdag av utviklingsminister Dag Inge Ulstein og generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp, opplyser UD og Kirkens Nødhjelp i pressemeldinger.

– Kirkens nødhjelp har spesialisert seg på tjenester innen vann, sanitær og hygiene. Tilgang på vann og hygieniske forhold vil ha stor betydning i denne situasjonen, ikke minst for utsatte og sårbare grupper, sier utviklingsminister Dag Inge Ulstein.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Midlene fordeles på 17 land samt globalt samarbeid. Tre firedeler av pengene skal gå til arbeid i Afrika sør for Sahara. Avtalen innebærer også en 12 prosent økning til arbeidet med å styrke sivilt samfunn.

– Det er med stor tillit vi blir vist til å gjøre en innsats, blant annet ved å sikre rent vann og gode sanitære forhold, bekjempe kjønnsbasert vold, jobbe for fred og mot ulikhet, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

Avtalen kommer etter at Kirkens Nødhjelp, sammen med andre hjelpeorganisasjoner, 16. mars ba Norge om å trappe opp støtten til utviklingsland, som de advarte om at kan bli katastrofalt rammet av koronakrisen.

Les også
Kirkens Nødhjelp trapper opp innsatsen mot koronaviruset i Asia og Afrika
Les også
Frykter at korona-utbrudd går under radaren i AfrikaKorona i Afrika