Her er Kristen-Norges aprilspøker
Den kommer hvert år, og hvert år går mange på den. Aprilspøken har ikke tatt korona-fri.
SPØK: Korsets Seier spøkte med at avisen fra nå av vil hete «Krossens Siger». Foto: Skjermdump/Facebook
SPØK: Korsets Seier spøkte med
...
SPØK: Korsets Seier spøkte med at avisen fra nå av vil hete «Krossens Siger». Foto: Skjermdump/Facebook
Del

Ervin Kohn og Stian Kilde Aarebrot gikk 1. april ut på Facebook med en video av sistnevnte på konverteringskurs til jødedommen. Aarebrot, som er kjent for å ha startet det kristne praksisnettverket «Etter Kristus», sier at det nye nettverket naturlig nok skal hete «Før Kristus».

«For en tid tilbake ble jeg oppmerksom på hvor mye mer den jødiske religionen betoner nettopp dette med praksis fremfor det spirituelle og åndelige. Det som først artet seg som misunnelse, utartet til besettelse. Jeg bare måtte ha det, men jeg kunne ikke – ikke uten å konvertere», heter det på Facebook-siden til «Etter Kristus». På Aarebrots Facebook-side kan du se videoen fra kurset. Til slutt i meldingen kommenterer Aarebrot at de såkalte «Jesusdojoene» nå vil bli hetende «Moses- eller makkabeusdojo».

Konverterer til jødedommen – skifter navn til Før Kristus.

Stian Kilde Aarebrot konverterer til jødedommen og tar med seg praksisnettverket han startet, men nå under nytt navn: Før Kristus. «Til slutt var det det eneste naturlige utfallet. Etter Kristus måtte videre til Før Kristus», sier Stian. «En slik konvertering er naturligvis ikke noe jeg tar lett på, men alle vet at jeg lenge har vært opphengt i religionsutøvelsens praksiselementer. For en tid tilbake ble jeg oppmerksom på hvor mye mer den jødiske religionen betoner nettopp dette med praksis fremfor det spirituelle og åndelige. Det som først artet seg som misunnelse, utartet til besettelse. Jeg bare måtte ha det, men jeg kunne ikke – ikke uten å konvertere.» Aarebrot er allerede godt i gang med religionsopplæringen, og går ukentlig til privatundervisning – for tiden på Zoom – hos forstander i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn. Utvandringen skjedde ikke uten kamp, men Aarebrot har fått lov til å ta med seg praksisnettverksarbeidet sitt på denne reisen, men nå altså under nytt navn – Før Kristus. «Men det jeg ikke har landet er hva jesusdojoene skal hete. Det står nok mellom moses- eller makkabeusdojo.»

Posted by Etter Kristus on Tuesday, March 31, 2020

Klemte til

«Minner om at vi arrangerer årets klemme-aksjon i morgen. Møt opp utenfor Oslo S for å gi folk litt nærhet. Bli med og spre det, du også!», slik kunne en lese det på Skaperkraft-leder Filip Ryggs Facebook-side. Responsen tydet på at folk husket hvilken dato han skrev det på.

Dåp

Anders Torvill Bjorvand er leder for det voksende IT-selskapet Kommunion, som blant annet lager nettsider for mange kirker og organisasjoner. Han fortalte at sørstatsbaptistene har kjøpt selskapet, som han selv har grunnlagt.

«Som en del av avtalen vil Kommunion overta ansvaret for baptistsamfunnet i Norge. Som et tegn på god vilje, siden jeg kun er døpt som spedbarn, vil jeg bli ordentlig døpt under lunsjbønnen i Kommunion sine kontorer i Rådhusgata 19 i Askim, Norge kl 11:30,» skriver han og forteller at det hele vil bli kringkastet på Facebook.

– Jeg er ikke spesielt glad i aprilspøker, men jeg traff bedre enn jeg pleier, melder Bjorvand til Dagen via Messenger.

Nynorskspøk

Pinseavisen Korsets Seier, som i januar i år ble kjøpt av Dagen, skrev på sine sider at oppkjøpet fører til at avisen fremover kun vil komme ut på nynorsk. Det vakte liten begeistring blant leserskaren.

50 prosent nynorsk fra nå:

Posted by Korsets Seier on Wednesday, April 1, 2020

Trump-spøk

Idar Kjølsvik er professor ved Princeton teologiske seminar, og ingen dedikert Trump-tilhenger. Dermed var det flere av hans Facebook-venner som forsto spøken da han postet et bilde av presidenten, med teksten «Vi hadde behøvd en sterk og tydelig leder som Donald Trump også her i landet. Imponerende lederskap i en vanskelig tid!»

Musikerhumor

Artist og Teamleder i Laget Region Vest, Einar Helgaas, kunne i dag tidlig fortelle på Facebook at han endelig hadde landet platekontrakt med Kirkelig Kulturverksted. En lang liste av heiarop og gode kommentarer tyder på at han har en liten ryddejobb å gjøre på kveldingen.

– Jeg har på det verste ledd meg krokete i dag, sier han. Ikke minst da jeg klarte å lure noen av Norges beste musikere.

Har du lurt noen i dag? Fortell oss om det i kommentarfeltet!

aprilspøk,kristennorge,aprilsnarr,humor,underholdning,ervin kohn,stian kilde aarebrot,korsets seier,einar helgaas,kirkelig kulturverksted