GLAD: Sjefredaktør Vebjørn Selbekk er på hjemmekontor på grunn av Koronaviruset. Han feirer de gode nyhetene med litt smågodt. Foto: Privat

Dagen går mest frem

Sjefredaktør Vebjørn Selbekk skal feire med smågodt på hjemmekontoret.

Tirsdag la Mediebedriftenes Landsforbund frem opplagstallene fra andre halvår av 2019. Flere aviser kan glede seg over svært positive tall. Blant dem er avisen Dagen, som går mest frem blant de kristne avisene.

De siste seks månedene har Dagens opplag steget med 1155 nye abonnenter. Tilsvarende tall for Vårt land er en økning på 624 nye abonnenter. Korsets seier går også frem med en økning på 38 nye abonnenter, mens Norge IDAG går tilbake 114 abonnenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Tre av fire aviser kan vise til opplagsvekst. Det er det digitale som driver veksten, og det digitale veier opp for nedgangen på papir. Det er gledelig at totalopplaget vokser, det viser at folk er villig til å betale til å betale for norsk redaksjonelt innhold, sier administrerende direktør Randi S. Øgrey i Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) i en pressemelding.

– Eksepsjonelt bra

Dagens sjefredaktør, Vebjørn Selbekk, sier tallene er over all forventning.

– Vi har opplevd en jevn, positiv opplagsutvikling de siste årene med økning over tid, men tallene for 2019 er eksepsjonelt bra. Dette er kanskje den beste økningen vi noen gang har hatt på ett år, sier han.

Resultatet fra 2019 inkluderer ikke Dagens kjøp av ukeavisen Korsets Seier, fra første januar 2020.

– Kjøpet av Korsets Seier som kommer til å føre til en enda større økning når det skal rapporteres for 2020, sier Selbekk.

100 år

I 2019 fylte avisen Dagen 100 år. Sjefredaktøren synes det er ekstra gøy at avisen har gjort det så bra akkurat dette året.

– Vi feirer 100 år med et smell. Det har vært mye fokus på Dagen det siste året på grunn av jubileet, men jeg tror hovedårsaken er god og variert journalistikk over tid. Bredden av det gode innholdet vårt er det som selger, sier Selbekk som på grunn av korona sitter på hjemmekontor.

– Jeg kommer til å ta meg litt smågodt på hjemmekontoret på Moss. Dette er virkelig en feiring verdt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Feirer ikke

Bjørn Kristoffer Bore, Sjefredaktør i Vårt Land, sier det er gledelig og en fin økning både i antall abonnenter og lesertall.

– Vi forventet ikke større økning. Vi har hatt en sammenhengende vekst i snart to år nå, og er fornøyd, sier Bore.

Han sier veksten er et resultat av klar satsting på innhold og at de har blitt en tydeligere kristen avis.

– Det tror jeg er viktig. Det er nok aviser som ikke er det.

I følge sjefredaktøren blir det ikke noen feiring av opplagstallene i Vårt Land-redaksjonen i dag.

– Vi feirer ikke i disse dager. Umiddelbart nå er planene å håndtere en veldig uforutsigbar krise. Vår langsiktige plan etter det er å styrke vår profil, satse enda mer på innholdet, og styrke redaksjonen med midlene vi har.

Les også
Livssyn er en hvit flekk i journalistikken
Les også
Dagen kjøper Korsets SeierKristne aviser