Kriminalteknikere på et av åstedene i Hanau i Tyskland. Foto: Michael Probst, AP, NTB scanpix

Tysk avis: Mann som drepte ni var høyreradikal

Minst ni personer ble onsdag kveld drept i den tyske byen Hanau. Den antatte gjerningsmannen, som er funnet død, hadde høyreekstreme holdninger, ifølge Bild.

Den antatte gjerningsmannen etterlot seg et brev og en video hvor han uttrykte høyreekstreme holdninger, melder den tyske avisaBild torsdag morgen.

I brevet skriver mannen angivelig om å utslette grupper av mennesker som det ikke lenger er mulig å utvise fra Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Torsdag morgen meldte lokalt politi at mannen var funnet død på sin hjemmeadresse i den vesttyske byen. I leiligheten fant politiet også en annen død person, men det er foreløpig ikke bekreftet hvilken relasjon det er mellom denne personen og den antatte gjerningsmannen.

Bild skriver at gjerningsmannen er en tysk statsborger. I bilen hans er det funnet ammunisjon og våpenmagasiner, og mannen skal også ha hatt jegerprøven.

Kjørte fra kafé til kafé

De første skuddene ble avfyrt i sentrum av den vesttyske byen rundt klokken 22 onsdag kveld.

Det ble først skutt mot kafeen «Midnight» – en såkalt hookah-bar der det røykes vannpipe. Tre personer ble drept utenfor kafeen. Ifølge nyhetssidenop-online.de skal vitner ha hørt åtte–ni skudd bli avfyrt ved den første skytingen.

De som ble drept på den første kafeen, hadde kurdisk bakgrunn, ifølge Bild.

Et mørkt kjøretøy ble ifølge politiet sett kjørende derfra. Gjerningspersonen kjørte deretter videre til bydelen Kesselstadt og skjøt mot en annen hookah-bar i Kurt-Schumacher-Platz-området. Fem personer ble drept der.

En person døde senere av skadene fra skytingen. Totalt ble 13 personer skutt, og av disse er fire alvorlig skadd.

Kondolanser fra Merkel

Tysklands statsminister Angela Merkel uttrykker sin medfølelse til de som er rammet av skytemassakren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Denne morgenen er våre tanker hos innbyggerne i Hanau, hvor denne grusomme gjerningen ble utført. Vår dypeste medfølelse går til de pårørende, som sørger over sine døde. Vi håper at de som er såret, snart vil bli bedre, sier Merkel gjennom en talsperson.

Byens ordfører er også sterkt preget av det som har skjedd.

– Dette var en grusom kveld, som uten tvil vil prege oss i lang tid. En kveld vi vil huske med stor tristhet, sier Claus Kaminsky.