Resett-redaktøren nektes medlemskap i Norsk Redaktørforening
Styret i Norsk Redaktørforening har gått inn for ikke å gi medlemskap til redaktør for nettstedet Resett, Helge Lurås.
Resett-redaktør Helge Lurås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Resett-redaktør Helge Lurås. F
...
Resett-redaktør Helge Lurås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del

Redaktøren søkte medlemskap i redaktørforeningen i september 2019, ett år etter at han ble avvist som medlem av foreningen. I november utsatte styret avgjørelsen om Lurås, og nå har et enstemmig styre på nytt bestemt at han ikke får medlemskap.

Styret mener at Lurås ikke oppfyller foreningens kriterier, men at det gjennom søknadsprosessen har skjedd enkelte forbedringer i Resetts publiseringspraksis.

– Til tross for et betydelig innslag av innen- og utenriksstoff fra primært NTB, mener styret at Resetts redaktør ikke forholder seg til alminnelige publisistiske prinsipper, skriver styret i sin begrunnelse.

Da Lurås søkte medlemskap i 2018 fikk han avslag med begrunnelsen om at det forelå gjentatte og klare brudd på Vær Varsom-plakatens intensjoner, oppfordring til boikott av andre medier og tilbud om formidling av et pengebeløp til et ønsket intervjuobjekt.

resett-redaktørforeningen,innenriks,nyheter,Økonomi og næringsliv,medier,norge,Riksnyheter,helge lurås,resett,redaktørforeningen,norsk redaktørforening