Bil kjørte inn i folkemengde i Israel – etterforskes som terrorangrep
Minst 12 israelske soldater er fraktet til sykehus med skader etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Jerusalem natt til torsdag. Hendelsen etterforskes som terror.
Israelsk politi på stedet der en bil kjørte inn i en gruppe soldater i Vest-Jerusalem natt til torsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Israelsk politi på stedet der
...
Israelsk politi på stedet der en bil kjørte inn i en gruppe soldater i Vest-Jerusalem natt til torsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Del

– En terrorist kjørte rett mot soldatene som marsjerte nær First Station som et ledd i militær aktivitet, heter et i en kunngjøring fra den israelske hæren.

First Station er Jerusalems gamle jernbanestasjon, som nå er gjort om til et område med restauranter og butikker.

Hendelsen fant sted klokken 1.45 natt til torsdag lokal tid. Ifølge israelske medier var soldatene på vei til en grytidlig opptaksseremoni ved Vestmuren.

Talsmann for hæren, Hidai Zilberman, sier til The Times of Israel at soldatene ikke rakk å skyte føreren under påkjøringsangrepet.

– Dette skjedde veldig raskt, sier han.

Alvorlig skadet

Tilstanden for en av soldatene som ble påkjørt er alvorlig, mens de øvrige ble lettere skadd, ifølge kunngjøringen.

Haaretz melder at den alvorlig skadde soldaten var uten bevissthet og ble fraktet til Shaare Zedek-sykehuset. De øvrige skadde ble behandlet på andre sykehus i byen.

Ifølge israelsk politi flyktet bilføreren fra stedet etter påkjørselen. Bilen ble senere funnet forlatt ved Beit Jala i betlehemsområdet, og jakten på føreren fortsatte utover dagen torsdag.

– Hendelsen etterforskes som terror, sier det israelske politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Eskalering

De siste dagene har konfliktnivået økt, noe som settes i sammenheng med offentliggjøringen av Donald Trumps fredsplan.

– Vi ber om en eskalering av konfrontasjoner med okkupasjonsmakten og dens settlere. Stå imot angrepene på landet og de hellige steder, spesielt den velsignede al-Aqsa-moskeen, skrev Hamas på sin offisielle nettside onsdag.

Oppfordringen kom etter at israelske sikkerhetsstyrker skjøt en palestinsk tenåring som kastet brannbomber mot israelske soldater i Hebron.

Israel-bil-folkemengde,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,midtøsten,Israel - Palestina,micky rosenfeld,jerusalem-terror