Store politistyrker rykket ut til London Bridge. Flere skal være skadd i en knivhendelse. Foto: Dominic Lipinski / PA via AP / NTB scanpix

Gjerningsmannen bak knivangrepet på London Bridge var iført falske eksplosiver

Flere ble såret da en mann gikk til angrep med kniv på London Bridge fredag. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet, som ser på hendelsen som terror.

Gjerningsmannen var iført det som lignet en bombevest. Vesten ble undersøkt og viste seg å bestå av falske eksplosiver, opplyste Scotland Yard under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Mannens identitet er foreløpig ikke kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Omstendighetene rundt hendelsen er foreløpig uklare, men politiet behandler det som terror.

Det er ikke kjent hvor mange som er såret, men tilstanden til flere av dem er alvorlig, ifølge London-ordfører Sadiq Khan. Han sier at politiet ikke leter etter flere gjerningspersoner.

Khan kalte hendelsen «forferdelig» da han uttalte seg til pressen fredag ettermiddag.

Melding om slåssing

Det var ved 14-tiden lokal tid at politiet rykket ut til hendelsen.

EnBBC-journalist på stedet sier han så en gruppe menn som slåss på broen, at politiet kom til stedet, og at det ble avfyrt skudd. Bilder og video viste en rekke politibiler på broen, som var sperret av. Det var også ambulanse på stedet.

Politiet ber folk i området om å følge instruksjoner fra politi på stedet. Undergrunnsstasjonen ved London Bridge er stengt.

Holdes oppdatert

Storbritannias statsminister Boris Johnson takker politiet og nødetatene for rask utrykning og skriver i en uttalelse på Twitter at han får oppdateringer fra politiet om situasjonen.

En kilde i Downing Street opplyser tilThe Guardian at statsministeren er på vei tilbake til nummer 10 for å få ytterligere oppdateringer om hendelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet har skutt en mann på London Bridge, ifølge Sky News. Foto: Dominic Lipinski / PA via AP / NTB scanpix