Utenriksdepartementet tar avstand fra SIANs koranbrenning
Regjeringen tar avstand fra organisasjonen SIANs brenning av Koranen, skriver statssekretær Jens Frølich Holte (H) i Utenriksdepartementet i et innlegg i VG.
Koran-brenningen i Kristiansand førte til basketak mellom demonstranter og politi. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Koran-brenningen i Kristiansan
...
Koran-brenningen i Kristiansand førte til basketak mellom demonstranter og politi. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del

– Selv om en ytring er lovlig og innenfor rammen av ytringsfriheten, så må ikke nødvendigvis norske myndigheter stille seg bak den, skriver Holte i innlegget .

Lørdag 16. november satte representanter fra SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) fyr på et eksemplar av Koranen under en demonstrasjon i Kristiansand.

Handlingen har ført til reaksjoner både i Norge og andre steder. Blant annet tente demonstranter i Pakistan på norske flagg i protest mot koranbrenningen.

Regjeringen tar avstand fra det å tenne på Koranen, på samme måte som den forbeholder seg retten til å ta avstand til andre lovlige ytringer de er uenige med, skriver Holte.

Utenriksdepartementet understreker at uten ytringsfrihet er det ikke mulig å fritt praktisere sin tro eller religion, og at de to derfor henger sammen.

– Ingen vanskelige samfunnsutfordringer blir bedre av at vi slutter å diskutere med hverandre og heller går over til å provosere og hetse hverandre, skriver han.

Videre skriver han at Norges ambassadør til Pakistan har formidlet til Pakistans myndigheter at ytringsfriheten er et grunnleggende prinsipp i Norge, og at myndighetene tar avstand fra handlingen.

ud-avstand-koranbrenning,innenriks,nyheter,Religion og livssyn,islam,norge,Riksnyheter,koranbrenning,jens frølich holte,sian,koranen,muslimer,pakistan