President Donald Trump mener hans personlige advokat Rudy Giuliani var den rette til å håndtere Ukraina. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix

Trump anklager riksrettsvitner for løgn

Donald Trump langet fredag på nytt ut mot vitnene i riksrettshøringen. Han forsvarte også bruken av sin personlige advokat i utenrikspolitikken.

Den amerikanske presidenten sa i intervjuet med programmet Fox & Friends at Rudy Giulianis evner til å bekjempe kriminalitet var nødvendig for å hanskes med det korrupte landet Ukraina, skriver nyhetsbyråetReuters.

Kommentaren kom etter den femte og siste dagen av den offentlige riksrettshøringen i Representantenes hus. To nye vitner bekreftet torsdag Giulianis forsøk på å presse Ukraina til å etterforske Biden-familien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fiona Hill, som tidligere var den øverste Russland-eksperten i Det hvite hus, fortalte at Giuliani fremmet saker som etter hennes syn «kunne hjemsøke oss på et senere tidspunkt».

Trump mener Giuliani var den rette manen for jobben, og at han var kvalifisert på bakgrunn av sitt gode rykte.

– Han er en ikonisk skikkelse i dette landet av to grunner. Han var den beste ordføreren i New York, og han er den beste til å bekjempe kriminalitet de siste 50 årene, sa Trump tilFox & Friends.

Trump sa ikke noe om hva han ba Giuliani om å gjøre i Ukraina.

Presidenten skal i intervjuet med Fox ha kommet med minst 18 usanne påstander, viser en gjennomgang kanalenCNN har gjort.