Paven ankom Bangkok onsdag formiddag. Foto: AP / Gregorio Borgia / NTB scanpix

Paven besøker Thailand

Pave Frans har ankommet Thailand for et fire dager langt besøk. Han skal blant annet møte landets ledere og holde messe på en stadion.

Paven ankom militærflyplassen i Bangkok onsdag formiddag. Hans ankomst ble sendt direkte på TV, og bildene viser store folkemengder som hadde samlet seg langs veikanten for å få et glimt av paven.

Store folkemengder venter på å få et glimt av paven. En person ikledd et pavekostyme vakte stor begeistring. Foto: AP / Manish Swarup / NTB scanpix

Første punkt på agendaen er et møte med statsminister Prayut Chan-o-cha torsdag. Deretter skal han besøke landets buddhistiske leder i et tempel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skolebarn venter på at paven skal kjøre forbi. Foto: AP / Manish Swarup / NTB scanpix

Thailands befolkning er hovedsakelig buddhistisk, og det er kun rundt 388.000 katolikker blant befolkningen på 69 millioner mennesker.

Endelig kom paven! Foto: AP / Manish Swarup / NTB scanpix

Torsdag kveld skal paven møte kong Maha Vajiralongkorn til private samtaler, og deretter holder han en messe på en stadion i den thailandske hovedstaden.

Pave Frans skal holde messe på en stadion i Bangkok. Arbeidere har forberedt besøket i lang tid. Foto: AP / Manish Swarup / NTB scanpix

Dette er pavens første besøk i Thailand. Lørdag reiser han videre til Japan.

En sykepleier bukker for en svært livaktig statue av pave Frans. Statuen er satt opp utenfor St. Louis-sykehuset i Bangkok. Foto: AP / Manish Swarup / NTB scanpix