Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglus anklager Russland og USA for ikke å ha holdt sine løfter overfor Tyrkia når det gjelder å fjerne den kurdiske YPG-militsen fra Nord-Syria. Foto: Cem Ozdel / Tyrkiske myndigheter / AP / NTB scanpix

Sterk russisk misnøye med tyrkisk trussel om ny Syria-operasjon

Russland stiller seg uforstående til Tyrkias trussel om å innlede en ny offensiv i Nord-Syria, melder Reuters.

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglus anklager Russland og USA for ikke å ha holdt sine løfter overfor Tyrkia når det gjelder å fjerne den kurdiske YPG-militsen fra Nord-Syria.

Tyrkia mener at USA og Russland ikke har innfridd sine løfter og utelukker ikke en gjenopptakelse av offensiven.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uttalelsen faller i svært dårlig jord i Moskva.

Det eneste en ny tyrkisk offensiv kan gjøre, er å trappe opp situasjonen i Syria og gjøre den mer ustabil, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet tirsdag.

– Takket være de mange tiltakene Russland har iverksatt, var det mulig å gjøre situasjonen vesentlig mer stabil, sier Igor Konasjenkov, talsmann for forsvarsdepartementet.

Han understreker at Russland har fulgt alle punkter i avtalen som president Vladimir Putin inngikk med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan i oktober.

Tyrkia har lenge krevd at syriskkurdisk milits forlater Nord-Syria, også fra områder der det nå er utplassert russiske og amerikanske soldater, og der tyrkiske regjeringssoldater og tyrkiskstøttet milits ikke har rykket inn.