Alvorlig tilstand for bibelskole-elev i Israel
Gunnar Ferstad, rektor ved Bildøy bibelskole på Sotra utenfor Bergen, bekreftet tirsdag at det har skjedd en ulykke på årets skoletur til Israel.
Bildet viser Bildøy bibelskole like utenfor Bergen. Foto: Dag Ola Straume
Bildet viser Bildøy bibelskole
...
Bildet viser Bildøy bibelskole like utenfor Bergen. Foto: Dag Ola Straume
Del

Ferstad ønsket først ikke å uttale seg om selve hendelsesforløpet eller hvilken ulykke det var snakk om, men onsdag formiddag ble det kjent at ulykken skjedde ved bading. Hendelsen fant sted i den sørlige delen av Galilea, ved Gan HaShlosha nasjonalpark, også kjent med det arabiske navnet Sakhne.

– På det nåværende tidspunkt har vi ikke anledning til å gå i detalj om selve hendelsesforløpet, men for å unngå spekulasjoner ønsker vi å formidle at ingen andre personer har vært involvert i hendelsen, skriver han i en pressemelding.

– Vi vil gi oppdaterte opplysninger dersom og når det foreligger, fortsetter Ferstad.

Alvorlig tilstand

Tilstanden til studenten skal være alvorlig. Vedkommende kom raskt til sykehus og skal ifølge rektoren få god behandling. Studenter og lærere er orientert om det som har skjedd under ulykken og om hvilken behandling den skadde får.

Pårørende er nå på vei til Israel og vil bli møtt av stedlige representanter. Rektor ved Bildøy Bibelskole er også til stede og vil gi dem nødvendig støtte.

Den norske ambassaden er orientert om situasjonen. De har ingen aktiv rolle i oppfølgingen. I Norge er bedriftshelsetjeneste koblet inn for å bistå skolen i å ivareta elever og ansatte som har kommet hjem fra Israel.

Onsdag formiddag var det ingen endring i elevens tilstand, står det på skolens hjemmeside.

– Jeg vil gjerne få uttrykke min dypeste medfølelse med familien som står tettest på dette. Vi ønsker å gi omsorg og støtte til dem i en krevende situasjon. Medstudenter og ansatte står med dem i bønn og tanke, skriver Ferstad i pressemeldingen.

bildøy bibelskole,gunnar ferstad,indremisjonsforbundet,israel,bildøy,bibelskole