Massakre mot kirkesamfunn i Mexico
Seks barn og tre kvinner er funnet skutt og drept i et amerikansk mormonersamfunn nord i Mexico, ifølge myndighetene i landet.
Angrepet fant sted i nærheten av Sonora, ikke langt fra USAs sydlige grense. Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Angrepet fant sted i nærheten
...
Angrepet fant sted i nærheten av Sonora, ikke langt fra USAs sydlige grense. Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Del

Seks andre barn er såret og minst ett barn er savnet etter at væpnede medlemmer av et narkotikakartell angrep flere biler ved La Mora i delstaten Sonora, opplyser Mexicos sikkerhetsminister Alfonso Durazo.

Alle ofrene hadde amerikansk statsborgerskap og angriperne skal ha trodd at de tilhørte et rivaliserende narkotikakartell fordi de kom kjørende i flere store firehjulstrekkere, ifølge Durazo.

La Mora-bosetningen ligger nær grensa til USA og ble grunnlagt for flere tiår siden. Det er en avlegger av den mormonske Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige og mange av medlemmene har dobbelt statsborgerskap.

Ofre i bil full av kulehull

Området er beryktet for voldskriminalitet utført av narkokartell og andre kriminelle. Verken USAs ambassade eller delstatsmyndighetene i Sonora har kommentert saken. Påtalemyndigheten i Chihuahua sier det fortsatt er «forvirring» knyttet til antall ofre.

Minst fem andre barn klarte å flykte fra bakholdsangrepet og gikk hjem, mens ei jente er meldt savnet etter at hun løp inn i skogen for å gjemme seg, ifølge aktivisten Julian Lebaron, en slektning av ofrene.

En annen slektning forteller til nyhetsbyrået AP at han fant levningene av nevøens kone, hennes seks måneder gamle tvillinger og to andre barn på åtte og ti år. De lå i familiens bil, som var utbrent og full av kulehull, ifølge slektningen, som ikke vil stå fram med navn i frykt for hevnangrep. Vedkommende mener narkobander står bak, men at de angrep feil bilkolonne.

Ifølge andre meldinger er minst elleve barn savnet etter angrepet, og store sikkerhetsstyrker leter nå både etter dem og etter angriperne.

mexico-mormoner-massakre,utenriks,nyheter,Religion og livssyn,drap,Latin-Amerika og Karibia,mexico,nord-amerika,usa,mormoner,mormonere,jesu kristi kirke av siste dagers hellige,julian lebaron