BLE TAKKET AV: – Du er litt sta og egenrådig, men jobber veldig for det du tror på. Det gjør at du har gjennomføringsevne, sa menighetsrådsleder Sigrid Fangel til avtroppende kirkeverge Harald Rydland.

Kirkeverge blir KrF-ordfører

Harald Rydland (57), kirkeverge i Fitjar i Hordaland siden januar 2014, ble takket av med gode ord i Fitjar kirke under gudstjenesten på søndag.

Soknerådsleder Sigrid Fangel sier til Dagen at menigheten har fått til mye i Rydlands tid som kirkeverge. Hun tror en av årsakene er at han er så god til å organisere og har fått så mange frivillige til å bidra.

– Alt det innvendige er blitt pusset opp på dugnad. Da vi fikk nytt orgel, måtte vi gjøre noe med akustikken i kirken. Det ble bygget nytt galleri for å få plass til orgelet. Vi hører mange godord fra de som kommer til kirkekonsertene om hvor fint det er blitt og hvor god lyd det er, sier Fangel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun forteller at Rydland selv er en god musiker og pianist som dessuten stiller opp som frivillig organist ved behov.

Fangel trekker også frem fornyelsen av gravplassene som har skjedd i Rydlands tid som kirkeverge. Gravene er blitt systematisert etter alder og informasjon om hvem som ligger hvor er digitalisert.

– Han har også laget en plan for hvordan vi skal ta i bruk en del av kirkegården som økumenisk gravplass og organisert det slik at det blir minnelund i sør-vestre del av gravplassen. Finansieringen er på plass, sier en takknemlig soknerådsleder.