Europeiske land må i større grad håndtere sitt eget søppel. Illustrasjonsfoto fra en søppelkontainer i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Indonesia returnerer europeisk avfall

Indonesia returnerer 49 konteinere med søppel til Europa og USA. Stadig flere land i Asia nekter å være avfallsplasser for søppel fra vestlige land.

De 49 konteinerne er fylt med søppel, plastavfall og farlig materiale som bryter med importregler, ifølge indonesiske tollmyndigheter på Batam-øya

– Vi er i samtaler med importørene for å sikre retur. Søppelet kommer fra USA, Frankrike, Tyskland, Australia og Hongkong, sier talsperson Sumarna.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forrige uke ble fem konteinere returnert av Indonesia. I fjor vedtok Kina et forbud mot import av utenlandsk plastavfall, noe som skapte store resirkuleringsvansker for utviklede land som slet med å kvitte seg med eget avfall.

Filippinene har sendt tilbake 69 konteinere med avfall til Canada. Også Malaysia har lovet å returnere hundrevis av tonn med avfall.

Til sammen 300 millioner tonn plastikk produseres årlig, ifølge klimaorganisasjonen WWF. Mye av avfallet ender opp i havet eller deponier, noe som er i ferd med å utgjøre en internasjonal krise.

Les også
Ny FN-rapport: Foreslår å straffe miljøsyndere
Les også
I denne butikken får du hjelp til å kaste mindre mat
Les også
KrF fikk palmeolje-seier, men miljøbevegelsen er ikke fornøyd