Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner er fornøyd med at flere barn fra lavinntektsfamilier går i barnehage. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Flere barn fra lavinntektsfamilier går i barnehage

Etter at ordningen med redusert foreldrebetaling for lavinntektsfamilier ble innført, går flere barn fra lavinntektsfamilier i barnehage.

Det viser en rapport fra Institutt for samfunnsforskning, som er publisert som del av en større evaluering av gratis kjernetid og redusert foreldrebetaling.

– Det er viktig at flere barn får mulighet til å gå i barnehage, fordi det legger et godt grunnlag for utvikling, inkludering, læring og språk. Derfor er jeg veldig glad for at moderasjonsordninger gjør at flere familier med lavere inntekt velger barnehage for barna sine, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge rapporten har redusert foreldrebetaling ført til en vekst på 1,2 prosent blant familier med lav inntekt.

Til sammen 41.900 barn fikk i fjor lavere oppholdsbetaling i barnehager som følge av regelen om at ingen familier skal betale mer enn 6 prosent av inntekten sin for barnehageplass.

I tillegg fikk 26.000 barn gratis kjernetid. Barn fra lavinntektsfamilier har rett til 20 timer i uka med gratis barnehage.