Røe Isaksen vil ha gjennomgang av ytringsfriheten
Problematisk at Google og Facebook kan kontrollere og regulere hva vi kan si, mener næringsministeren Torbjørn Røe Isaksen (H).
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ha en ny og oppdatert ytringsfrihetskommisjon, skriver han i Klassekampen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Næringsminister Torbjørn Røe I
...
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ha en ny og oppdatert ytringsfrihetskommisjon, skriver han i Klassekampen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del

Det skriver han i en kronikk i Klassekampen.

– Det er ikke en kampsak for meg at folk skal få vise pupp på Facebook, men det er et veldig illustrerende eksempel på at det er Facebook som bestemmer hva som kan publiseres, og ikke norsk lov, sier han.

Nå ber Isaksen om en ny og oppdatert ytringsfrihetskommisjon.

Han understreker at mye har endret seg siden professor Francis Sejersted ledet en gjennomgang av ytringsfrihetens vilkår i Norge for snart tjue år siden. Da var målet å endre Grunnlovens paragraf 100 om ytringsfrihet og retten til tilgang til offentlig informasjon.

Statsråden er videre bekymret for at netthets og trolling kan påvirke det demokratiske ordskiftet.

– Summen av hets og trakassering som noen samfunnsdebattanter møter, selv om hver enkelt ytring kanskje er innenfor loven, vil være et reelt hinder for å delta i samfunnsdebatten.

Lederen av tenketanken Agenda, Trygve Svensson, ba om det samme tidligere i år. Han fikk da støtte fra Ap-leder Jonas Gahr Støre.

ytringsfrihet-røe-Isaksen,innenriks,nyheter,politikk,internett,norge,Riksnyheter,facebook,google,netthets,trygve svensson,agenda,ap,jonas gahr støre