Prest på snøbrett velsignet skiløype
En snøbrettkjørende prest har velsignet skiløypa i Storbritannias lengste innendørs, snødekkede alpinbakke for å markere slutten på den europeiske skisesongen.
VELSIGNELSE: Presten Steven Young kjører ned innendørs-skiløypa i Manchester mens han velsigner bakken med vievann fra et sølvkar. Foto: Phil Tragen
VELSIGNELSE: Presten Steven Yo
...
VELSIGNELSE: Presten Steven Young kjører ned innendørs-skiløypa i Manchester mens han velsigner bakken med vievann fra et sølvkar. Foto: Phil Tragen
Del

Presten Steven Young kjørte forrige uke ned bakken i Manchesters Chill Factore, og velsignet snøen underveis med vievann fra et sølvkar. Han utførte noen snøbrett-tricks på rails i bakken og hoppet høyt for å vise fram snøbrettferdighetene sine

Mens Young kjørte ned bakken, framførte Greater Manchesters Rock Choir Beyonce's «Halo». Etter hvert som presten beveget seg nedover skråningen takket han for gleden som skisenteret gir unge og gamle hele året.

Han lovpriste også slutten på enda en europeisk vintersesong mens både skiløpere og snøbrettkjørere passerte ham i bakken, før han ønsket alle som vil bruke bakken gjennom sommeren en trygg og hyggelig tid.

Veldedighet

Presten besøkte Chill Factore tidligere i år som en del av en veldedighetsutfordring. Han skulle kjøre snøbrett ned hver av Storbritannias seks innendørs skibakker på en enkelt dag. Med det samlet han inn 1.403 Pund (omlag 16.000 kroner) til North London Hospice.

Etter seremonien sa Young at det var flott å kunne utføre velsignelsen mens han kjørte snøbrett i bakken og å se så mange mennesker samlet til gudstjeneste etterpå.

– Jeg er opptatt av å fremme et inkluderende, mangfoldig og levende lokalsamfunn, en sammenheng der alle er velkommen. Og Chill Factore er et sted som gjør nettopp dette.

– Denne gudstjenesten er en fin måte for mennesker i lokalsamfunnet å få kontakt på, og som en snøsport-entusiast selv er jeg beæret over å kunne velsigne snøen etter en flott europeisk skisesong, sier Steven Young.

Tradisjon

Morwenna Angove, administrerende direktør i Chill Factore, sier at velsignelse av snøen er tradisjon i noen land og alpinanlegg. Derfor hadde de lyst til å innføre det også i Manchesters skianlegg.

– Vi håper seremonien ble tatt godt imot av alle involverte. Selv om den europeiske skisesongen er over, er vi fornøyd med at vi kan ønske gjester velkommen hele året for å nyte snøen.

I forkant av den spesielle begivenheten sa Young til nyhetstjenesten Premier at kristne må bli bedre til å gjøre ting som er utenfor deres komfortsone.

– Jeg tenker på hvordan Gud er levende og tilstede i hvert aspekt av livet mitt.

– Å kunne feire det ved å bli spurt av en verdslig virksomhet om å komme som gjest inn i dette anlegget og å feire min tro i omgivelser som dette, er en fantastisk velsignelse.

– Det har skjedd ved å glede seg over gjøremål som ikke er tradisjonelle presteoppgaver, men Gud velsignet meg gjennom dem på en måte som jeg aldri kunne forestilt meg, sa Steven Young.

chill factore,innendørs,manchester,prest,skibakke,Snøbrett,steven young