Yavuz Selim Demirag på sykehuset i Ankara dagen etter at han ble angrepet av en gruppe menn med køller etter at han deltok i et TV-program. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix

Journalist banket opp i Tyrkia

En journalist som er kritisk til president Recep Tayyip Erdogan, er lagt inn på sykehus etter at han ble banket opp utenfor sitt hjem i Ankara.

Kommentatoren Yavuz Selim Demirag ble angrepet av fem eller seks menn med baseballkøller etter at han hadde opptrådt på TV fredag. Angriperne stakk av i bil.

Det er ikke klart hva grunnen til angrepet var, men det fant sted mens spenningen er stor etter at den nasjonale valgkommisjonen vedtok å holde omvalg i Istanbul etter at opposisjonskandidaten vant.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mens Erdogans parti mener valget var preget av fusk, mener opposisjonen at valgkommisjonen ble presset av Erdogans regjering til å annullere valget og utlyse nyvalg, fordi Erdogan er desperat etter å beholde makten i landets største by.

Lørdag gjorde Erdogan det klart at han ikke vil rikke seg når det gjelder nyvalget, trass i massiv kritikk både nasjonalt og internasjonalt.

Nasjonalistpartiet som Demirag støtter, er en del av alliansen som står bak Ekrem Imamoglu, som allerede er innsatt som Istanbuls nye borgermester.

Kemal Kilicdaroglu, som leder det største opposisjonspartiet, Det republikanske folkepartiet, besøkte Demirag på sykehuset lørdag og fordømte angrepet.

– Hvordan kan en journalist bli banket opp av folk som har til hensikt å drepe ham, bare fordi han deltok i et program, uttrykte sin mening eller kritiserte noen. Hvor er Tyrkia på vei, sa han.