Stadig flere plages av stress, sinne og andre negative følelser, viser en ny verdensomspennende undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Wilma Nora Dorthellinger Nygaard / NTB scanpix

Vi blir stadig mer stresset og sinte

Folk verden over blir stadig mer sinte, bekymrede og stressede, viser en undersøkelse utført i 140 land.

Gallup har intervjuet rundt 150.000 mennesker og hver tredje de har snakket med forteller om stress, mens hver femte sier at de er sinte eller triste.

Aller flest negative følelser har folk i Tsjad, etterfulgt av Niger, Sierra Leone, Irak og Iran. Minst stress og bekymring er det hos innbyggerne i Paraguay, ifølgeBBCs omtale av rapporten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Undersøkelsen av folks følelser viser at 71 prosent av de spurte, til tross for mye stress og negative følelser, opplevde «betydelig glede» dagen før.

39 prosent av de spurte forteller imidlertid at de var bekymret dagen før, mens 35 prosent sier at de var stresset dagen før.

Latin-Amerika skiller seg ut i positiv forstand, viser Gallup-undersøkelsen. Nest etter Paraguay, der folk er minst stresset og bekymret, følger Panama, Guatemala, Mexico og El Salvador.

Afrika og Midtøsten er å finne i den andre enden av lista. I Tsjad forteller sju av ti at de i året som gikk strevde med å skaffe nok penger til mat og seks av ti forteller om fysiske smerter.

Selv om innbyggerne i Tsjad sliter, viser undersøkelsen at de er mindre stresset enn folk i USA og Hellas.

Aller mest stresset er grekerne, der 59 prosent av de spurte sier at de opplevde stress dagen før. 55 prosent i USA svarer det samme.