Rekordmange påmeldte til kristent russetreff
Stiftelsen Skjærgårds og Kristenrussen arrangerer til helgen sitt årlige russetreff i telemarksbyen Kragerø. Festivalen er Norges største rusfrie russetreff. I år er det 750 påmeldte russ.
VEKST: – Antall deltakere er 15 prosent høyere enn snittet de siste ti årene, skriver arrangør­ene i en pressemelding. Foto: Simen Aas
VEKST: – Antall deltakere er 1
...
VEKST: – Antall deltakere er 15 prosent høyere enn snittet de siste ti årene, skriver arrangør­ene i en pressemelding. Foto: Simen Aas
Del

Festivalsjef Roar Korsæth Eikli tror den store pågangen skyldes god markedsføring.

– Det er et ganske stort russekull i år. I tilegg har det blitt gjort en god jobb med markedsføringen. Vi har promotert mye på sosiale medier, og Kristenrussen har vært flinke å informere gjennom hele året, sier festivalsjef Roar Korsæth Eikli.

Eikli forteller at det var omlag 680 påmeldte i fjor. Det er altså ventet 70 flere russ i år, noe som gjør at festivalen for første gang er fullbooket. Russetreffene i Kragerø har vært arrangert hvert år siden 1992.

Lisa Børud

– Det er veldig gøy at et kristent, rusfritt russearrangement er så ettertraktet. Det viser jo at det har noe for seg å lage alternative feiringer som ikke bare er fest og fyll. Vi har jo et veldig godt program også, sier Eikli.

Helgens festival sparkes i gang med konsert av Lisa Børud. ­Andre artister som Marianne ­Engebretsen og medlemmene i Jesus loves Electro følger opp. Treffet rundes av søndag med gudstjeneste i Kragerø kirke.

– Vi håper at lokalbefolkningen kjenner sin besøkelsestid og tar turen innom søndag formiddag, skriver festivalsjef Eikli i en pressemelding fra arrangørene.

Russ i Norge

Til helgen arrangeres også russetreffet på Tryvann i Oslo, som er et av landets største russetreff. Helgen etter følger landstreffet i Stavanger, som også er en populær destinasjon for russ. Her har kristenrussen og Ny Generasjons gruppe «Jesusrussen» tradisjon for å dele ut vafler og kaffe til medruss.

lisa børud,roar korsæth eikli,russ,russefeiring,ny generasjon,jesusrussen,jesus loves electro,marianne engebretsen