RUSSEDÅP: Elevene Karen Larsen (t.v), Marte Norheim og Caroline Lunde (t.h) bader i et basseng fylt med nudler som del av årets russedåp.

Russetiden er i gang

Avgangselever ved kristen internatskole startet sin russefering med blant annet å bade i nudler og krabbe gjennom dyreinnvoller.

INNVOLLER: Fabian Helmersen måtte krabbe gjennom innvoller fra sau og gris.

– Hvorfor har dere ikke den vanlige russedåpen?

– Det er vel kanskje fordi de fleste ikke drikker. Det varierer litt hva vi har til dåp. Denne gang har vi laget en kjekk løype som alle løp gjennom, sier Filip Nordland, skolens russepresident.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Savner dere å være del av den vanlige russefeiringen?

– Jeg gjør ikke det, for min egen del. Det ser jo kjekt ut, men jeg tror kanskje ikke det er kultur for det på Lundeneset. Det er få som drikker og går på fest. Alle arrangement hos oss er alkoholfrie, sier Nordland.

MELKANON: Russene måtte løpe gjennom strålen fra en løvblåser fylt med mel.

Nordland forteller at de i løpet av året har arrangert sitt egne lokale Melodi Grand Prix og en fotball-cup på skolen. De har sine egne russeknuter og arrangement. Rektor ved Lundeneset videregåendeskole, Gustav Løge Fosse, forteller at han er takknemlig for skolens russ.

– De er utrolig aktive, og spiller en viktig rolle på skolen vår. Vi setter veldig stor pris på samarbeidet mellom russen og miljøarbeiderne våre, sier Fosse.