Prest knivstukket i kirke i Canada
En prest er sendt til sykehus med lettere skader etter at han ble knivstukket under morgenmessen i en kirke i byen Montreal, opplyser canadisk politi.
Canadas største kirke, Saint Joseph's Oratory ble fredag åsted for et knivangrep. Foto: Olivier Bruchez, CC BY-SA 2.0
Canadas største kirke, Saint J
...
Canadas største kirke, Saint Joseph's Oratory ble fredag åsted for et knivangrep. Foto: Olivier Bruchez, CC BY-SA 2.0
Del

Da politiet ankom stedet, hadde sikkerhetsvakter allerede tatt hånd om den mistenkte gjerningsmannen, som deretter ble pågrepet. Knivstikkingen skjedde fredag morgen i en av Canadas største kirker, Saint Joseph's Oratory.

Sognepresten ble «lettere skadd i overkroppen», ifølge politiet.

Øyevitner har fortalt til myndighetene at gjerningspersonen plutselig løp opp bak alteret og angrep presten med kniv bakfra. Motivet for knivstikkingen er ikke kjent, men den mistenkte skulle avhøres fredag.

Øyevitnet Philip Barrett satt langt framme i kirken. Han beskriver den mistenkte som en høy, hvit mann i 30-årene. En annen i menighet sier at gjerningsmannen ikke sa noe, og at han så veldig besluttsom ut. Presten skal ha falt da han ble stukket, men kom seg raskt opp igjen, før sikkerhetsvaktene raskt omringet mannen med kniv.

Gudstjenesten i den romersk-katolske basilikaen ble kringkastet direkte på en katolsk TV-stasjon.

canada-prest-knivstukket,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,vold,nord-amerika,canada,terror,knivstikking,knivangrep,romersk-katolsk