Organisasjonen Skeiv verden får Brosteinprisen 2018 sammen med Thee Yezen Al-Obaide. Prisen deles ut av Kirkens Bymisjon. Her fra homoparaden i Oslo i juni 2012. Foto: Per Løchen / NTB scanpix

Brosteinprisen til støtte for skeive minoriteter

Thee Yezen Al-Obaide og organisasjonen Skeiv verden får Brosteinprisen 2018, som deles ut av Kirkens Bymisjon.

Prisvinnerne mottar prisen for sitt arbeid med å skape trygge møteplasser for skeive minoriteter. I Norge og internasjonalt blir skeive med innvandrerbakgrunn truet med diskriminering og hatkriminalitet. Behovet for anerkjennelse og møteplasser er stort, understreker Kirkens Bymisjon.

– Vi har valgt to prisvinnere i år, fordi de på hver sin måte skaper håp, mot og muligheter for mennesker som opplever diskriminering i samfunnet: Mennesker fra minoritetsmiljøer som blir dobbelt stigmatisert på grunn av sin legning. Vi ser også fra eget arbeid at det dessverre er mer aktuelt enn noen gang, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Organisasjonen Skeiv verden har i 15 år arbeidet med å skape trygge møteplasser og økt livskvalitet for skeive med innvandrerbakgrunn. Gjennom arbeidet har organisasjonen skapt et miljø for sårbare personer i LHBT+-feltet.

Al-Obaide, som under Oslo Pride i fjor selv sto fram som homofil muslim, er på sin side en av grunnleggerne bak organisasjonen Salam. Organisasjonen gir rom for at skeive muslimer også kan praktisere sin tro. I tillegg har han tidligere markert seg som fredsaktivist og antirasist, og har blant annet mobilisert muslimske miljøer til kamp mot ekstremisme.