Det homofile ekteparet Elad Dvash-Banks fra Israel og Andrew fra USA med tvillingsønnene Ethan og Aiden hjemme i Los Angeles. Torsdag slo dommer John Walter i California fast at guttene har fødselsrett til samme statsborgerskap som begge foreldrene, ikke bare samme statsborgerskap som den av fedrene som de deler DNA med. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB scanpix

Tvillingbrødre med homofile foreldre får samme statsborgerskap

Fersk dom slår fast at USA ikke kan kreve at barn har biologisk tilknytning til den av foreldrene som er amerikansk for at å få statsborgerskap.

De to tvillingguttene Ethan og Aiden Dvash-Banks ble født av surrogatmor i Canada etter at fedrene, israelske Elad og amerikanske Andrew, hadde levert sæd til fertilisering av ett egg hver.

Etter fødselen skulle familien flytte til USA, men amerikanske myndigheter nektet Ethan amerikansk statsborgerskap, siden hans biologiske far er fra Israel og han var født i Canada. Tvillingbroren Aiden, derimot, fikk bli amerikaner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Torsdag slo imidlertid dommer John Walter i California fast at som barn av en person gift med en amerikansk statsborger, har Ethan i likhet med broren fødselsrett til amerikansk statsborgerskap. Dommeren slo fast at USA ikke kan kreve at barn har biologisk tilknytning til den av foreldrene som er amerikansk for at å få statsborgerskap.

Foreldrene uttrykker stor lettelse over avgjørelsen.

– Dette har hengt over oss hver eneste dag i to år. Å ikke vite om Ethan vil få lov å bli i USA er noe vi har tenkt på når vi har lagt oss hver kveld, sier Andrew Dvash-Banks.